Датум: 04.12.2024
Водич: Душко Поповић
Место одржавања: KOPAONIK 04.12.2024 do 08.12.2024.

КОПАОНИК – СКИ ОПЕНИНГ И ПЛАНИНАРЕЊЕ
                                                             4 - 8. ДЕЦЕМБАР 2024.
                           (обједињена скијашка и планинарска акција)
ПСД Копаоник, Београд, за своје чланове, организује јединствену рекреативно скијашко-планинарску акцију у свом СПД Копаоник на Копаонику. Објединили смо акцију ски опенинга – као скијашку активност и планинарске активности ради обележавања међународног дана планина 11. Децембра.
Полазак на акцију, индивидуалним превозом у властитој организацији у среду 4.12.2024.године око 17.00 ( ски опенинг група) и организованим превозом у петак 6. децембра у 17.00 са паркинга код општине Нови Београд.
Повратак са акције са Копаоника (за обе групе) у недељу 8. децембра најкасније до 16.00.
Смештај у мањекреветним собама са интегрисаним купатилом и вишекреветним са савременим заједничким купатилом. Исхрана самопослуживањем, у ресторану СПД „Копаоник“ на Копаонику на бази ПП ( доручак/ шведски сто/) и ручак ( кувано домаће јело са прилозима и десертом). Забавни садржаји у Конацима према ски опенинг програму и распореду. У нашем ресторану у суботу увече, скијашко-планинарска музичка забава и дружење учесника акције.
План и програм акције:
- За ски опенинг групу -
Среда 4. децембар
Долазак у СПД Копаоник на Копаонику до 21.30. Размештај у собе. Ноћење.
Четвртак 5. децембар
Боравак на Копаонику. Почетак ски опенинга – бесплатно коришћење жичара и ски лифтова. Активности скијања, планинарења, и остало по личном избору. Исхрана као у суботу и недељу.
Петак 6. децембар
- За планинарску групу –
Бус полази у 17.00 са паркинга код општине Нови Београд, аутопутем „Милош Велики“. Настављамо Ибарском магистралом до смештаја у СПД „Копаоник“ на Копаонику. Успутна пауза на пумпи „Гигант“ испред Краљева.
- за ски опенинг групу – као и претходног дана
Субота 7. децембар
- За обе групе –
Доручак (шведски сто) од 8.00 до 9.00 часова.
Учесници акције се опредељују за активности према свом нахођењу: скијање (у току ће бити ски опенинг) или планинарење.
Полазак планинара на стазу у 9.10 часова.
Стаза ће бити изабрана у складу са временским приликама на Копаонику тог дана.
Варијанта 1 – СПД Копаоник – Пајино пресло – Небеске столице – Суво рудиште – СПД Копаоник;
Варијанта 2 – СПД Копаоник – Конаци - База – Треска – Крст – СПД Копаоник;
Ручак од 15.30 до 17.00 часова.
Поподневни одмор до 18.30 часова.
Од 19.00 до 24.00 дружење уз музику у ресторану дома.
Недеља 8. децембар
- За обе групе -
Паковање ствари и напуштање соба.
Доручак (шведски сто) од 8.00 до 9.00 часова.
Активности у складу са опредељењем учесника.
Полазак планинара на стазу у 9.30 часова. Стаза ће овог дана бити нешто краћа и биће изабрана у складу са временским приликама.
Варијанта 1 – СПД Копаоник – Марине воде – Јарам – Гобеља – СПД Копаоник;
Варијанта 2 – СПД Копаоник – Пајино пресло – Караман гребен – Мали Караман – Вучак – СПД Копаоник;
  • Резервна варијанта за оба дана: СПД „Копаоник“-Јарам-акумулацијско језеро-Марков камен-СПД „Копаоник“.
Ручак од 15.00 до 16.00 часова.
Полазак аутобуса ка Београду у 16.00 часова.
Цена акције: 8.500 дин.
Цена акције (за планинарску групу) обухвата аутобуски превоз, смештај на бази ПП ( доручак и ручак), боравишна такса, смештај и храну за возача, путарине, улазница у НП Копаоник за аутобус за 3 дана, организационе трошкове, трошкове вођења, смештаја и исхране лиценцираних водича и износи:
За ски опенинг групу – треба додати исхрану, смештај, боравишну таксу + 2 дана четвртак и петак ( свега 4 ноћења и 4 ПП и 4 таксе), умањену за цену превоза.
Пријаве за акцију код Душка Поповића на телефон 060/684-5171 или мејл dusko.popovic060@gmail.com., или Радовану Вучковићу на тел. 063/327-458.
Уз пријаву потребно је доставити основне личне и планинарске податке; уплатити аконтацију у износу од 4.000 динара. Резервација је валидна само уз уплаћену аконтацију.
Водич: Душко Поповић МБ 583 – Лиценцирани водич 1б категорије;
Помоћници водича: 1. Радован Вучковић ; 2. Зоран Николић;