Почетна

Претрага сајта

   Добродошли на званичну страницу
 Планинарско-скијашког клуба
"Копаоник" Београд

Прочитај више
 

Планинаримо заједно !

Најаве планинарских акција Драги пријатељи, чланови ПСК „Копаоник” Београд и сви љубитељи природе Планинарско-скијашки клуб „Копаоник” сваког викенда организује више разноврсних и веома атрактивних планинарских акција у земљи и иностранству, скијашких и активности из оријентиринга, али и упознавање са дивљом јестивом флором и фауном.

 

Прочитај више

Копаоник

О планини Копаоник
Копаоник је највећа планина Централне Србије, пружа се раз гранатим гребеном у дужини од 82km, правцем од подбрђа изнад Косовске Митровице, у правцу северозапада, преко низа вр хова виших од 1.600 m, до највишег дела масива, тзв. са познатим врховима: Гобеља (1.934 m), Караман- Вучак (1.936 m), Суво Рудиште (1.976 m) и Панчићев врх (2.016 m).

Прочитај више
 

Планинарски дом

О планинарском дому
Скијашко-планинарски дом "Копаоник" (скраћено СПД "Копаоник") налази се у средишту туристичког центра Копаоник на локацији Марина вода (1720 мнв), поред асфалтног пута. Капацитет дома је 55 лежаја..

Прочитај више
 

Састанци клуба 


Састанци с чланством одржавају се сваког понедељка у термину од 19:30 - 20:30 у сали МЗ Теразије на локацији Теразије 46. Учлањење у Друштву могуће је у наведеном термину.. 

Прочитај више
 

Оријентиринг

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) уз помоћ карте и компаса за најкраће време треба да пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Такмичари на основу свог знања и искуства у читању карте доносе одлуку о томе којим правцем се треба кретати како би се најбрже стигло до задате контролне тачке.Оријентиринг је спорт за све, а такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. Поред такмичарског, оријентиринг представља и породичну разоноду јер се њиме могу бавити истовремено све генерације.

Прочитај више
 

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Предстојеће акције

Планинарење
05 јун 2020

НАЦИОНАЛНИ ПАРК ''КОПАОНИК''- ПЛАНИНАРСКА РАЗОНОДА

Водич: Slavica Bošković i Rajko Jakovljević
Место одржавања: Kopaonik
ПСД ''КОПАОНИК'' БЕОГРАД ОРГАНИЗУЈЕ АКЦИЈУ  
Планинарење
14 јун 2020

CER (687m) - Termalna rivijera Bogatić, etno park Avlija u Glušcima

Водич: RADOVAN VUČKOVIĆ
Место одржавања: Cer (687m)
                                     
Планинарење
21 јун 2020

VRŠAČKE PLANINE (Lisičija glava-590 m), Belocrkvanska jezera

Водич: RADOVAN VUČKOVIĆ
Место одржавања: VRŠAČKE PLANINE
                                                        &
Планинарење
28 јун 2020

10 DANA-MAKARSKA (BIOKOVO 1762 M/NV) HVAR, BRAČ, MOSTAR, SARAJEVO /akcija sigurno ide/

Водич: SLAVIŠA PETROVIĆ
Место одржавања: REPUBLIKA HRVATSKA
       ...
Планинарење
24 јул 2020

Grčka: Egina- Otac Nektarije, Tempi, Meteori - najviši vrhovi

Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Grčka
Grčka: Egina- Otac Nektarije, Tempi, Meteori - najviši vrhovi
Планинарење
06 август 2020

ITALIJA: DOLOMITI – SASSO PORDOI (2950M), (PIZ BOE -3152M), TRE CIME-MONTE PATERNO (2560M), VODOPADI, JEZERA, TRST

Водич: Rajko Jakovljevic
Место одржавања: Italija
6.-10. 8. 2020. godine Dolomiti ili Dolomitski Alpi planinski je venac u Istočnim Alpima u Italiji. U avgustu 2009. godine, Dolomiti su proglašeni prirodnom svetskom baštinom UNESCO-a.
Планинарење
20 август 2020

Mađarska: Balaton, najviši vrhovi oko Balatona i termalno jezero Heviz

Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Mađarska
Mađarska je većim delom ravnica („Karpatski bazen“). Mađarsku na po pola deli moćni Dunav, druge velike reke su Tisa i Drava, dok na zapadu zemlje leži veliko jezero Balaton. Osim toga, Ma
Планинарење
02 септембар 2020

Švajcarska:Zermat- Materhorn 4.200m, Venecija, glečeri, jezera

Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Svajcarska, Italija
Švajcarska:Zermat- Materhorn 4.200m(za svakoga), glečeri, jezera,treking, najduži most, Venecija, muzički festival 02-07.9.2020.
Планинарење
20 септембар 2020

PLANINARSKI IZLET NA TASOS - IPSARION ( 1204 m)

Водич: RADOVAN VUČKOVIĆ
Место одржавања: POTOS, GRČKA
 
Водич: sportski stručnjak Rajko Jakovljević
Место одржавања: Sveta Gora, Grčka

БОЖИЋНИ ОДЛАЗАК НА СВЕТУ ГОРУ И АТОС  10.-13. јануар 2019. године 

Не треба причати шта значи одлазак на Свету Гору, било да је човек верујући православац, атеиста или друге вероисповести. Енергија на овом полуострву је огромна, природа прелепа и нетакнута.


10.јануар, Четвртак. Полазак комбибусом у 17,30 са паркинга општине Нови Београд и 18,00х „ Плава Локомотива“ железничка станица Београд.


11.јануар, Петак. У јутарњим сатима стижемо у Уранополис. Подизање виза, куповина бродске карте и улазак на Свету Земљу може да почне. Хиландарска лука Јовањица и вожња до нашег манастира Хиландара. На Светој Гори налази се 20 манастира (17 грчких и по један српски, руски и бугарски) и десетак скитова. У нашем манастиру коначимо, видећемо крст и маслину Цара Душана као и импозантни пирг (кулу) Краља Милутина, обилазимо и манастир Есфигмен. Вечера и ноћење у Хиландарском конаку.


12.јануар, Субота. Ујутру присуствујемо литургији, доручак и полазимо бродом до Руског манастира Панталејмон, где се поклањамо овим светињама, а затим бродом враћамо у наш манастир где остајемо све до наредног дана. Група која наставља до планине Атос продужава до луке Дафни, затим до луке Свете Ане или Каруље. Одавде практично почиње успон на ову митску планину. На висини од око 1.500м је мала црквица Панагија, где ноћимо.


13.јануар, Недеља. Рано ујутру група која је у Хиландару присуствује литургији, руча, обилази ризницу, књижару и припрема се за повратак до манастирске луке Јовањица, а затим до Уранополиса где се састаје са другом групом која је попела планину Атос. Рано ујутру, друга група, полази на успон и завршницу од 500м висине на врх, ужива у изласку сунца и овом посебном месту, затим се спуштамо на полазну тачку, бродом настављамо до луке Уранополис и састајемо са првом групом. Возимо се до Ставроса, пауза за касни ручак и крећемо пут Србије и Београда где очекујемо да стигнемо око поноћи.


За остале информације обратити се водичу. Потребно је пријавити се на време из разлога процедуре добијања дозвола и благослова. rajkojakovljevic@yahoo.com

Напомена: Успон на планину Атос извршиће се у колико су повољни временски услови и бар половина учесника буде била спремна за овај подвиг. За оне који се пењу на планину Атос, потребна је специјална опрема у зимским условима и о томе на мејлу. Важе сва правила планинарске организације. За другу ноћ, постоји могућност да део групе (који не пење Атос) буде смештен у манастиру Есфигмен у колико се не добије благослов за манастир Хиландар.

Полазак:

Полазак 10. јануар 2019. године. Маршута путовања: Београд – Скопље – Солун –Уранополис- брод- Хиландар- Атос.

Цена:             

У цену је урачуната услуга превоза, свих путарина, ноћења у манастирима се не наплаћују,  трекинзи, вођење и услуге водича,  као и организациони трошкови пута је 120 евра (динарска противвредност), калкулација је рађена на 9 учесника . Приликом пријављивања уплаћује се аконтација од 80 евра. Није урачуната надокнада за Визу и бродове до 45 евра. У случају отказивања потребно је наћи замену (пре добијања благослова), јер у противном новац неће бити враћен.

Опрема:        

Планинарска опрема примерена временским условима. Паковати у ранац, штапови, рукавице, капа, топла јакна, камашне, врећа, подлошка, специјална опрема – за оне који иду на Атос. Сваки учесник носи личну карту, ПАСОШ, здравствену књижицу и планинарску картицу са плаћеном чланарином за 2018/19. Годину, осигурање.

Храна-вода:  

Храном и водом се снадбевамо на терену у манастирима имамо два оброка, за успон је потребно имати суву и енергетску храну.

Повратак:      

13. јануар око 00 часа.

Рок за пријаву:

До попуне места, а најкасније до 25. децембра.

Вођа акције:

Рајко Јаковљевић   тел.: 060 387 0123                 

email: rajkojakovljevic@yahoo.com

Напомене:

Вођа акције задржава право на измену плана акције, ако то конкретна ситуација налаже.

СВАKИ ПЛАНИНАР УЧЕСТВУЈЕ НА АKЦИЈИ НА СОПСТВЕНУ ОДГОВОРНОСТ