Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ
Место одржавања: ПЛАНИНА ТАРА

taraj

Т А Р А

КОЗЈИ РИД (1591 мнв),6 мнв)

ЈАЊАЧ (1446 мнв)

02.- 04.11.2018

Тара је једна од најшумовитијих планина у Србији, просечне надморске висине од 1000 до 1200 м. Тара је савршенство нетакнуте природе.

Петак 2.11.

Полазак аутобуса у 17,00 ч. са паркинга ж/с испред Плаве локомотиве”. Маршрута: Београд – Ваљево – Бајина Башта – Калуђерске Баре.

Смештај у планинарском дому на Калуђерским Барама.

Субота 3.11.

Одлазак аутобусом до Митровца. После краћег одмора наставак пута до Заовина и језера. Пешачка тура: Заовине (1025 мнв)– Велике Караклаје – Јањач (1446 мнв) – Дикава (1330 мнв) - Козји рид (1591 мнв) и назад. Дужина стазе око 15 км. Висинска разлика у успону и силаску око 600 м.

Недеља 4.11.

Напуштање планинарског дома и смештај личне опреме у аутобус, који одлази до манастира Раче. Пешачка тура: Пл. дом (1050 мнв) - манастирски станови – видиковац Црњешево - с. Чокићи – манастир Рача (386 мнв). Дужина стазе 9 км. Висинска разлика у силаску око 700 м.

Посета манастиру Рача.

Долазак у Београд до 20 ч.

Храна и вода: из ранца.

Опрема: стандардна за средње високе планине: заштита од ветра, кише,
добре ципеле, камашне, ветровка, кабаница, мали ранац, термос или флаша за воду, батеријска лампа, штапови.

Понети планинарску књижицу са плаћеном чланарином за текућу годину.

Цена: 2.900 динара (превоз, два ноћења, боравишна такса и орг. трошкови).

Водич задржава право да у случају непредвиђених околности изврши корекцију плана.

Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ ,

моб . 062/211-017,