Водич: Славица Бошковић МБ 260
Место одржавања: Копаоник

ПЛАНИНАРСКА СЕКЦИЈА ПКБ ШКОЛЕ -ПСД „КОПАОНИК“ БЕОГРАД ОРГАНИЗУЈЕ  ПЛАНИНАРСКУ АКЦИЈУ

КОПАОНИК, Панчићев врх 2017м

02-04.11.2018.(петак,субота и недеља)

ТРАСА: Београд-Краљево—Ушће-Студеница-Ушће-Копаоник-Београд

ПЕТАК: Припремити у малом ранацу за туру довољно хране: доручак, ручак, воће,слаткише и флашицу воде.

06,00 Полазак учесника од Плаве локомотиве,Главна железничка станица, Савски трг

10,30 Пешачка тура: асфалт и мост  реке Студенице( 510 м)- Доња Испосница (691м) -Горња Испосница (930 м)-повратак назад  истом стазом до моста  реке Студенице.

Карактеристике стазе: асфалт и уска, мекана, оцедита стаза кроз шуму, укупне дужине око 7км, висинске разлике при успону и при силаску 420 м до 3 сата хода.

14,30  Манастир Студеница(486 м) , одмор, ручак-из ранца и  обилазак манастира.

18,00  Полазак на Копаоник

19,00  Долазак у пл. дом ''Копаоник''. Смештај у малокреветним и вишекреветним собама са  постељином и  централним грејањем, (понети пешкире).  Вечера у ресторану и одмор.

СУБОТА:

07,30-09,00 Устајање, доручак у ресторану и припрема малог ранца-храна, вода и др. за туру.

09,00  Гребенска  тура: пл.дом1720 м-Крст- Панчићев врх 2017м -Пајино пресло1804м-насеље  Конаци- планинарски дом.

Карактеристике стазе: асфалт, колски пут, травната стаза дужине око 10 км, висинска разлика при успону и при силаску око 297 м.

15,00  Повратак у дом: ручак- из ранца , слободно време за одмор и активности по избору.

19,00 -23,00 Вечера у ресторану и дружење.

НЕДЕЉА:

07,30-09,00 Устајање, доручак у ресторану и припрема за планинарску туру.

09,00  Пешачка тура: пл.дом1720 м- Јарам –Велика Гобеља1934м- Јарам-пл. дом

Карактеристике стазе: асфалт, травната стаза кроз шуму и гребеном дужине око 8 км,висинска разлика при успону и силаску око 214 м.

13,00  Повратак у дом: одмор, сређивање соба и паковање ствари у аутобус.

13,30  Полазак за  Јошаничку Бању. Обилазак изворишта терме,купатила и споменика Милунки Савић.

Могуће је потопити ноге у топлу воду јаза или користити услуге купатила. Ручак- из ранца.

16,30 Полазак за  Београд, са успутним паузама долазак се планира до 22,00

ЦЕНА АУТОБУСА:                                                                   ЦЕНА МИНИБУСА:

3500 рсд, смештај у мањекреветним собама                  4500 рсд, смештај у мањекреветним собама;

3300 рсд, смештај у вишекреветним собама                   4300 рсд, смештај у вишекреветним собама;

Цена обухвата превоз, два полупансиона, боравишну таксу и организационе  трошкове водича.

Према редоследу уплата врши се распоред седења у аутобусу и смештаја у дому.

ХРАНА из ранца или у ресторану дома: вечера, доручак,вечера и доручак .

АКОНТАЦИЈА: 2000,00 дин.  плаћа се приликом пријаве на састанку друштва.

ИЗМИРЕЊЕ ОБАВЕЗА ради резервација,  најкасније до 22.10.2018. на састанку друштва .

ОПРЕМА: Мали ранац , вода, храна, пешкири, удобна планинарска обућа, заштита од кише, комотна и слојевита гардероба, према временским приликама.  Оверена  планинарска и здравствена књижица. Кондициона и психичка спремност и добро расположење.

ПОСЕБНА НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са Правилником о безбедности Плаинарског савеза Србије.

ВОДИЧ: задржава право измене плана услед временских услова и др. непредвиђених околности ради заштите живота и здравља учесника акције. Водич не сноси одговорност  за планинаре са здравственим тешкоћама који су се пријавили на туру.

Малолетни планинари могу ићи само уз сагласност и пратњу родитеља,старатеља или професора.

Водич ПСС-а

Славица Бошковић МБ 260