Предстојеће акције

Водич: Jovan Đokić
Место одржавања: Mladenovac i Kosmaj
17 октобар 2020

SLANKAMEN - KOŠEVAC (269m )

Водич: RADOVAN VUČKOVIĆ

17 октобар 2020

Клисура Ђетиње

Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: Ужице
Клисура Ђетиње Клисура, слапови , букови и плаже реке Ђетиње-Стапарска бања-ужичка

ПЛАНИНАРСKО-СKИЈАШKО ДРУШТВО „KОПАОНИK“ БЕОГРАД

Улица Змаја од Ноћаја број 9, 11105 БЕОГРАД

ПИБ: 100058624, МБ 07024193

ТР 105-0000002149119-68 АИK БАНKА – БЕОГРАД

www.псд-копаоник.орг.рс;

ШКОЛА ОРИЈЕНТИРИНГА (ШО)

1.3. - 17.3.2019. године

И З В Е Ш Т А Ј

Овогодишњу Школу оријентиринга организовали смо за наше чланове Друштва – ученике Земунске гимназије. Предлог за одржавање школе је дао проф. географ. Зем. гимназије Младен Јовановић, а Одбор за оријентиринг прихватио и подржао. На предлог одбора за оријентиринг, Управни одбор је донео Одлуку за одржавање ШО бр. 49 од 14.2.2019. године. Одбор за оријентиринг је извршио потребне припреме, према донетој Одлуци за успешно одржавање ШО.

Било је 19 полазникa, ученика 1. разреда Земунске гимназије. Са полазницима су радила 4 инструктора (В. Марјановић, М. Шентевски, П. Бојовић и М. Марјановић).

Школа је одржана према програму који је бјављен на сајту Клуба и на састанцима са чланством, сваког уторка 2 месеца пре почетка.

Временски услови су били ове године врло повољни, ниједан дан са кишом или снегом, углавном суво и релативно топло. Увек је на часовима и практичним вежбама било између 4 и 17 полазника. Заинтересованост је била врло добра. Није било повреда у току извођења вежби на терену.

Одржано је и предавање са демонстрацијом решавања задатка из области планинарске оријентације.

Школу је успешно завршило 10 полазника, и то тако што су успешно прешли задату стазу на симулацији ОТ са мерењем времена уз употребу електронског система. Завршни испит смо реализовали у сарадњи са ПСК „Победа“ Београд – користили њихову постављену стазу за полагање њихових полазника и електронски систем, а ми оштампали карту и организовали полагање. Полагању су присуствовали председник Друштва мр С. Шегрт и председник Секције за оријентиринг др Петар Бојовић.

Полазници који су успешно завршили ШО, изразили су жељу да се убудуће баве оријентирингом и такмиче за наше Друштво. У току је њихова регистрација код ОС Србије.Наша генерална оцена: да је овогодишња Школа оријентиринга била успешна.

Школа је за полазнике била бесплатна.

Инструктори школе су држали предавање и практичне вежбе на терену волонтерски-бесплатно.

У Београду, 21.3.2019. године

Прилог:

- План-позив Школе оријентиринга 2019,

- Списак полазника и евиденц. присуства,

- Списак полазника који су успешно завршили,

- Презентација за уводно предавање,

- Рачуни за утрошена новч. средства.

Заменик руков. школе Секција за оријентиринг

Властимир Марјановић Председник

др Петар Бојовић