Најаве Акција

Водич: STANOJE STOJKOVIĆ
Место одржавања: KRF

К Р Ф

од 16.09.2021. до 27.09.2021.

Једно од најлепших острва грчке је шумовито острво Крф које се налази у Јонском мору. На острву поред прелепих плажа у пешчаним увалама налази се и сам град Крф, велики туристички центар, који је права оаза зеленила, малих острвља, тиркизних увала, а чини га парк Спианада, залив Гарица, полуострво Канони, манастир Влахерна, Мишје острво...

Оно што чини Крф посебно интересантним за нас је место Гувија где се искрцала српска војска после преласка Албаније 1916. године. У месту Агиос Матеос је боравила Дринска дивизија. Недалеко од града Крфа је острво Видо са маузолејом српских ратника из I св. рата. Ту је била “плава гробница”.

ПРОГРАМ:

1. ДАН: Београд, полазак аутобуса у 14,00 ч са места које ће накнадно бити објављено. Доћи пола сата раније. Дневна и ноћна вожња са успутним задржавањима.
  2. ДАН: Крф-Дасија, долазак у јутарњим сатима. Смештај у вилама Александра 1-3 до 14,00 ч.

Од 2. до 11. дана боравак на бази 10 ноћења.

1. ДАН. Напуштање објекта и раздужење соба до 10,00 ч. Слободно време до поласка аутобуса за Београд у време добијено од представника агенције. Дневна и ноћна вожња са успутним задржавањима ради одмора.
  2. ДАН: Долазак у Београд у раним јутарњим сатима.

У ТОКУ БОРАВКА ОРГАНИЗУЈЕМО СЛЕДЕЋЕ АКТИВНОСТИ:

- Успон на планину Пантократор (911 м.).

- Пешачке туре до удаљених плажа.

- обилазак острва Видо и «Плаве гробнице», град Крф, Гувију,

* Успон на планину Пантократор: полазак из Дасије. До врха Пантократар (911 м/нв) стаза води једним делом асвалтом а после обележеном планинарском стазом са лаганим успоном. Са врха се пружа диван поглед на острво Крф и албанску обалу. Укупна дужина стазе је 20 км са висинском разликом у успону и спусту од по 900 метара. Потребно време за савладавање стазе је око 8-9 сати.

Пешачка тура до плаже у Гувији: дужина стазе око 8 км у оба правца.

Пешачка тура до плаже Ипсос: дужина стазе око 4 км у оба правца.

ЦЕНА: по особи 150 евра у динарској противвредности. Собе су двокреветне и трокреветне.

ЦЕНА АКЦИЈЕ ОБУХВАТА:

- услуге смештаја на бази најма студија/апартмана за 10 ноћења,

- превоз аутобусом туристичке класе (клима/видео/аудио) на релацији Београд – Крф (Дасија) - Београд са пратиоцем групе,

- превоз трајектом Игуменица – Крф – Игуменица (вожња траје 90 минута у једном правцу).

- сервис представника агенције организатора летовања и организација планинарских излета од стране планинарског водича на акцији.

ЦЕНА АКЦИЈЕ НЕ ОБУХВАТА:

- обавезно путно здравствено осигурање,

- факултативне излете,

- од 1. јануара 2018. године наплаћује се обавезна Грчка туристичка такса у износу од укупно 5 евра за све дане. Уплата представнику агенције.

Рок за пријављивање: 18. јул 2021. године, односно до попуне групе.

Приликом пријављивања потребно је уплатити аванс у износу од 50 €. Остатак износа аранжмана се плаћа у две рате, најкасније до краја августа 2021. По уплати прве рате, одустајање од аранжмана могуће је само заменом.

Вила Александра, комплекс од три апартманске куће, функционално распоређене у сопственом великом дворишту са медитеранским растињем у мирном делу Дасије. Од најлепше плаже са природним хладом је удаљена око 600 метара. До центра Дасије је свега 400 метара где се налази велики број таверни, кафетерија и маркета. Идеална локација омогућује ноћни провод у Ипсосу до кога је свега 500  метара хода.

Апартман 02 садржи собу са два лежаја и могућност трећег помоћног расклопивог лежаја, велики балкон са гарнитуром за седење и обедовање, одвојену кухињу (фрижидер, судопера, решо са две рингле и посуђе), клима, ТВ, купатило.

Студио 02 садржи собу са два лежаја, велики балкон са гарнитуром за седење и обедовање, одвојени кухињски део (фрижидер, судопера, решо са две рингле и посуђе), клима, ТВ, купатило.

Клима се доплаћује 5 евра дневно

Станоје Стојковић,