Најаве Акција

Датум: 11.04.2020
Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: КАРАЂОРЂЕВО

Jelen u sumi                                                                                    КАРАЂОРЂЕВО (ловиште) -  ФРУШКА ГОРА                                                                                                                                            Челарево – Врдник                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      трагом дивљачи - дочек пролећа у ловишту                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   11.априла  2020. – субота

Три у један : природа – историја –хедонизам

пролећно буђење природе у ловишту  и ергели, богата историја породице Дунђерски зачињена романтичном љубављу Ленке Дунђерски и Лазе Костићa,Врдник са свом својом лепотом и историјом, дегустација пива и вина , гастрономско и боемско дружење у ловачкој кући у Врднику,купање у термалним бањским базенима

ПОЛАЗАК : У 7.15 са паркиралишта Општине Нови Београд

ПОВРАТАК : у вечерњим сатима истог дана

ПЛАН ИЗЛЕТА :

Траса  пута : Стара Пазова – Инђија  -  Банстол – Сремски Карловци -Нови Сад -Челарево

• У Челареву обилазак „Дворца Дунђерски“ , музеја пива и пиваре;

даље пут настављамо бусом до Карађорђева:

• У Карађорђеву обилазак музеја коњарства и ергеле;
  • Аутобусом одлазак до Младенова, на пешачку туру кроз ловиште „Карађорђево“ ( 8 км)  :    Младеново – вила Дијана – црква с.Антуна – Бачки канал – Врањак – ловачка кућа.  Тура је лакшег – равничарског карактера;
  • У ловачком ресторану „Врањак“ одмор и окрепљење;
  • Затим аутобусом одлазак до Фрушке горе-Змајевац (планинарски дом и окрепљење, видиковац и зиплајн)
  • Краћом пешачком туром одлазак до Врдничке куле, а затим поред етно села до Врдника;
  • У заависности од расположивог времена, по слободној вољи : купање у термалном базену, шетња и обилазак бање, или ручак у једном од ресторана ( сремски специјалитети)
  • полазак за Београд.

ИСХРАНА: из ранца, уз пожељно ношење воде и воћа. Могућа заједничка вечера у Врднику и планинарско дружење

ОПРЕМА: стандардна планинарска за то доба године,  планинарска и здраствена књижица. Препорука : понети фотоапарате и камере, јер има доброг разлога.

ЦЕНА : 1600 дин. (трошкови  пута, улазнице  за  музеје, ергелу, водича кроз ловиште, таксу проласка кроз ловиште и организацију).

АКТИВНОСТИ: пешачке туре: ловиште ( 8 км) и Фрушка Гора ( 7 км)  .  Посете : ергели , музејима : коњарства и пива уз могућност дегустирања  овог напитка, „Дворца Дунђерски-летњиковац (место сусрета и љубави Ленке Дунђерски и Лазе Костића), посета историјском локалитету Врдничке куле, могућност купања у термалном базену бање, уз  пригодна краћа предавања  и планинарско дружење уз  специјалитете  тог поднебља и наравно музика.

ВОДИЧ: Боро Пишчевић:  064/22 99 709,  31 81 911  и  boropiscevic@gmail.com,

Пријава са аконтацијом не мањом од 1000 дин је на састанцима клуба уторком од  19.оо до 20.оо, Потребно је да на састанку пред излет буде уплаћен читав износ.

Водич располаже правом измене елемената излета у случају потребе !

Смисао живота је – дати животу смисао.

Ако ово још ниси постигао, у судару са природом, историјом, гастрономијом , романтичном љубавном причом и музиком овог  краја  сигурно хоћеш !

Листа електронске поште за Планинаре