Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Srbija

ОВЧАР И КАБЛАР

ПД КОПАОНИК и ЖЕЛЕЗНИЧАР БЕОГРАД


ПОЗИВНО ПИСМО ТРАДИЦИОНАЛНА ПЛАНИНАРСКА АКЦИЈА


ПЛАН АКЦИЈЕ:

07:00 Полазак из Београда.
10:00 Свечано отварање акције и формирање планинарских група, према захтевности и дужини трајања пешачења. Групе воде искусни планинарски водичи.
А група: успон на Каблар уобичајеном стазом (890 м, висинска разлика 590 м - лакша стаза укупне дужине око км) Б група: успон на Каблар преко испоснице св. Саве (890 м, висинска разлика 590 м - тежа стаза дужине око 7 км) Ц група: успон на Овчар, уобичајна стаза (985 м, висинска разлика 685 м - лакша стаза, дужине oкo 8 км) Д група: шетња дуж обала З. Мораве са посетом манастирима.
Групе воде планинарски водичи ПД „Железничар” Београд.
10:15 Одлазак на планинарске акције.
15.00 - 16.00 Повратак са планинарских акција. У оквиру слободних активности могуће је купање у базену са термалном минералном водом хотела „Каблар”, који је лоциран у непосредној близини плнинарског дома. 16:00 - 19:30 Ручак. Додела захвалница и пехара. Дружење.


Остало : На дан акције обезбеђено је присуство лекарa и службе ГСС. Акција ће се спроводити у скласу са одредбама Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности. Ова планинарска акција се организује уз помоћ Планинарског савеза Србије, локалне самоуправе Овчар Бање, и Oпштинске организације за туризам и спорт о чијој реализацији су информисана локална средства јавног информисања.

Полазак:

Полазак 07.00 Београд.

Цена:
У цену је урачуната услуга превоза, свих путарина,као и организациони трошкови пута је 1500 динара. Ако буде мање учесника акције од 20 доплата је 200 динара. Приликом пријављивања уплаћује се аконтација од 1000 динара. У случају отказивања потребно је наћи замену, јер у противном новац неће бити враћен.

.Опрема:
Планинарска опрема примерена временским условима. 

Повратак:

у 21,30 часова.

Рок за пријаву:
До попуне места.

Вођа акције:
Рајко Јаковљевић тел.: 060 387 0123
емаил: рајкојаковљевиц @yахоо.цом

Напомене:
Вођа акције задржава право на измену плана акције, ако то конкретна ситуација налаже.
СВАКИ ПЛАНИНАР УЧЕСТВУЈЕ НА АКЦИЈИ НА СОПСТВЕНУ ОДГОВОРНОСТ