Најаве Акција

Претрага сајта

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

 • Планинарског Савеза Србије,
 • Планинарског Савеза Београда,
 • Оријентиринг Савеза Србије,
 • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Водич: Dragan Pavlović
Место одржавања: Tajland, Kambodža, Vijetnam

27.11.- 19/20.12.2018

 1. dan/27.11.: Beograd - Bangkok

Direktan let iz Beograda i konekcija na medjunarodni let za Bangkok. Transfer do hostela/hotela u Bangkoku.Noćenje.

530474 gallery1 jyedl

 1. dan/28.11.: Bangkok / TAJLAND

Doručak. Razgledanje Bangkoka sa reke Chao Praja. Stari deo Bangkoka, favele i život na vodi, muzej kraljevskih brodića, kraljevska palata u sklopu koje su Hram Bude od Zada (Emerald Budha) i najznačajniji i najstariji hram u Bangkoku Wat Phra.  Zatim ćemo obići Wat Arun (hram sunca), Wat Poo – hram ležećeg bude (46 metara dug i 15 visok i navodno napravljen od zlata)  i Wat Saket (Golden Mount). Nakon završenog razledanja slobodno vreme. U večernjim satima opcioni odlazak u Pat-Pong, najinteresantniji kvart Bangkoka. Noćenje.

images 2download

3.dan/29.11.: Bangkok

Posle doručka celodnevni izlet – obilazak plutajuće pijace Damnoen Saduak (65 km od Bangkoka),  obilazak mosta na reci Kvaj (oblast Kanchanburi, udaljenost od Bangkoka je 140 km). Fakultativno ukoliko nam vreme bude dozvoljavalo poseta hramu tigrova ili fakultativno organizovanje jahanja slonova.  Povratak u Bangkok . Noćenje.

 1. dan/30.11.: Ayuttaja - Bangkok

Doručak. Napuštanje sobe. Izlet u Ayuttaya-u (80 km). Nakadašnja prestonica Tajlanda, bivšeg  Siam kraljevstva. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka  palata. U popodnevnim satima povratak u Bangkok. Noćenje.

2770429 Bridge over the River Kwai 0

 1. – 8. Dan/01.-04.12.: Koh Chang (4 nocenja)- planinarenje 

Doručak. U jutarnjim satima odlazak autobusom do mesta odakle se ide ferijem do ostrva Koh Chang  (vožnja autobusom u trajanju od oko 7sati). Boravak na ostrvu bogatom florom i faunom i čuven po usamljenim plažama.

Mogućnost trekkinga na jedan ili dva najviša vrha ostrva Koh Chang: Jon i Salakpet. Trekking- fakultativni trekking na jedan ili dva vrha ovog ostrva I ujedno nacionalnog parka, na planinu Jon i na planinu Salakpet. Svaki od ova dva trek-a traje po jedan dan. Itinerer puta na licu mesta sa lokalnim vodičem.

Oni koji ne idu na treking imaju mogućnost uživanja na plažama ili detaljnije upoznavanja ostrva uz mogućnost mnoštva fakultativnih aktivnosti.

download 3images 4

 1. dan/05.12.: Koh Chang

Odmor sa kupanjem i sunčanjem na nekoj od obližnjih plaža.

9.dan/06.12.: Koh Chang – Siem Reap/ KAMBODZA

Napuštanje ostrva i dolazak do graničnog prelaza sa Kambodžom. Granične formalnosti i nastavak puta do grada Siem Reap. Vožnja u približnom trajanju od 8 sati, u zavisnosti od graničnog prelaza. Dolazak u bivši francuski kolonijalni grad. Smeštaj u hostel/hotel. Po mogućnosti i želji šetnja kroz centar Siam Reapa, centralni market, noćni market, Pub street… Noćenje.

0574580001472592113 v16attraction vietnam day

 

10.-13.dan/07.-10.12.: Siem Reap – Angkor Watt – Siem Rep

Doručak. U periodu od tri dana upoznavanje glavne atrakcije Kambodže, jednog od sedam svetskih čuda, Angkor Watta, a četvrtog dana boravka, slobodne aktivnosti ili nastavak upoznavanja Angkor Watta. Bus prevoz. Angkor predstavlja kompleks sa vise od 1000 hinduističkih i budističkih hramova i palata.  Najpoznatiji među njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Zatim Phnom Bak Heng, Banteay srei hindu, Angkor Wat, Banteay Samre, Ta prohm, Preah Khan, Srah Srang, Elephant Terace… Hram potpuno stopljen sa prirodom. Zalazak sunca nad Angkor Wattom!

Povratak u hostel /hotel. Noćna Vožnja do Pnom Phena (vožnja u trajanju oko 7sati)…

images 8images 5


14. Dan/11.12.: Pnom Phen

Dolazak u ranim jutarnjim satima u Pnom Phen. Smeštaj u hotel/hostel. Pešačko razgledanje grada koji se nalazi na ušću tri reke i predstavlja uspešnu mešavinu daleke prošlosti i sadašnosti. Poseta pagodi Vat Pnom, podignutoj na mestu gde je plemkinja Pen pronašla statue Bude, danas je to mesto gde lokalno stanovništvo jaše slonove i pusta ptice iz kaveza na slobodu u nadi da će im se ostvariti želja. Obilazak Kraljevske palate podignute 1866.godine – to je poslednja gradjevina izgradjena u vreme francuskog kolonijalnog perioda. U njenom sklopu se nalazi i Srebrna pagoda koja je tako nazvana zbog 5000 srebrnih pločica koje ukrašavaju pod, a u njoj se nalazi kolekcija Budinih statua od zlata, srebra, kristala i bronze. Poseta Nacionalnom muzeju u kome se nalazi preko 5000 eksponata koji svedoče o bogatstvu i kulturi kmerske kraljevine 0d 4-13 veka.i uživanje u lokalnim specijalitetima (egzotične grickalice: pržene zmije, skakavci,žabe...). Slobodne aktivnosti (masaža). Noćenje.

 1. dan/12.12.: Pnom Phen – Ho Si Min (Saigon) / VIJETNAM

Doručak. Bus prevoz do Ho Ši Mina  ili  Saigona, poznatog kao dragulj Dalekog istoka, centra turizma i kulture najvećeg grada Socijalističke republike Vijetnam.Vožnja u trajanju oko 6 sati. Transfer do hostela/hotela. Noćenje.

 1. dan/13.12.:Ho Si Min

Doručak. Upoznavanje uz pešačko razgledanje ovog impozantnog grada. Ovag grad je I trgovacki centar Vijetnama. Obilazak ostataka gradjevina iz kolonijalnog perioda, kao što je katedrala Notr Dam, stare zgrade Glavne poste, zgrade Opere, kao i Palatu Ujedinjenja- simbol bivše vlade Sajgona, pre 1975.godine (u period od 1954.-1975.godine se vodio vijetnamski rat).

 IMG 27486 LUANG PRABANG

17.dan/14.12.: Ho Si Min – deltaMekong – Ho Si Min

Doručak. Celodnevni  izlet  deltom reke Mekong., koja je i najduža azijska reka, nalazi se na samom jugu Vijetnama i uliva se u Kinesko more. Uz put prolazimo vijetnamska sela i predivne prirodne predele, i idemo kroz gustu vegetaciju i ostrvce koje pravi deltu Mekonga. Oblast je bogata pirinčem, agrumima i tropskim voćem. Povratak u Ho Si Min. Noćenje.

18.dan/15.12.: Ho Si Min –ČU ČI tuneli – Ho Si Min

Doručak. Izlet do mreže tunela ČU ČI, koji su dugački više od 200km, udaljeni oko sat vremena od glavnog grada. Ovo je jedna od najposećenijih atrakcija Vijetnama, jer su tu Vietkongovci živeli i skrivali se od američkih vojnika i predstavljaju iskopana podzemna skloništai mesta odakle su gerilci- revolucionari delovali – povezivali su glavna komandna mesta, bolnice,s skloništa i fabrike oružja, nikad nisu otkriveni. Noćenje.

9049d81adcc2d72e80a9776c54360aa3 vietnam travel hanoi vietnam

 

19.dan/16.12.:Ho Si Min – Hanoi

Doručak. Transfer do aerodrome, polazak na let do Hanoi-a. Transfer do hotela/hostela u Hanoi-u. Smeštaj. Noćenje.

20.dan/17.12.:Hanoi

Doručak. Razgledanje prestonice Vijetnama za koji se nekad govorilo da je Pariz istoka. Grad je sa puno parkova, zelenila, jezera i  manje saobraćaja od Sajgona. Obilaze se trg Ba Din, bivša rezidencija Ho Si Mina i Predsednička palata. Pagoda na jednom stubu dizajnirana da podseća na lotosov cvet, hram književnosti iz 11 veka posvećen Konfučiju, Hoan Kiem jezero u srcu grada sa malom pagodom u centru, Hram Ngok Son i dr.

vietnam

 

 1. dan/18.12.: Hanoi - Halong Bay -Hanoi

Doručak. Celodnevna tura krstarenja Halong Bay-om. Vožnja po zalivu sa uključenim ručkom. Halong Bay, zaliv koji je uvršten pod Unesko baštinu U zalivu se nalazi nekoliko hiljada ostrvaca koja svojim neobičnim oblicima  čine zaliv jako lepim i neobičnim. Povratak u hotel/hostel u Hanoi/u. Noćenje.

22.-23.dan/19.-20.12: Hanoi - Beograd

Doručak. Transfer do aerodroma i  medjunarodni let sa konekcijama do Beograda.

Cena aranžmana: 1145 Eura + avio prevoz imeđu ( 450 – 600 eura) u zavisnosti kupovine avio karata

PRIJAVA uz akontaciju od 500 eura, ostatak sume po dogovoru sa organizatorom.

Cena je rađena na osnovu 10 prijavljenih osoba

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Medjunarodni i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama sa uključenim avio taksama, lokalni let Ho Si Min- Hanoi,
 • Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim standardnim sobama u hotelima/hostelima (lokalna kategorizacija) na bazi noćenja sa doručkom (4 nocenja u Bangkoku, 4 noćenja na ostrvu Koh Chang, 3 noćenja u Siam Reapu, )
 • Autobuski prevoz: Bangkok-Koh Chang sa uključenim ferry prevozom, noćni prevoz Siam Reap-Pnom Phen, jutarnji prevoz Pnom Phen- Ho Si Min,
 • Svi transferi,
 • Izleti:

* razgledanje Bangkoka drugog i trećeg dana boravka u Bangkoku prema itinereru programa

*obilazak Ayuttaye, nekadašnje prestonice kraljevskog Sijama

*razgledanje Angkor Wata i Siam Reapa prema itinereru programa

*razgledanje Pnom Pena

*razgledanje Ho Si Min-a

*obilazak delta Mekong-a

*obilazak Ču Či tunela

*razgledanje Hanoi-a

*celodnevno krstarenje Halong Bay-om

 • Troškovi organizacije i stručno vodjstvo puta.

                                            

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,
 • Vize Tajlanda, Kambodže i Vijetnama
 • Fakultativno jahanje slonova i poseta hramu tigrova u okolini Bangkoka
 • Trekking ili planinarske opcije na ostrvu Koh Chang
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Invididualni troškovi putnika

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • rezervacija se vrši pri uplate akontacije u iznosu od 500€ u
 • po potpisanoj izjavi ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

 U slučaju manjeg broja prijavljenih cena će se korigovati uz dogovor grupe.

NAPOMENE:

Prijave najkasnije 30 dana pre polaska.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

U slučaju odustajanja, a kupljene avio karte i bukiran smeštaj na navedenim lokacijama, akontacija se ne vraća. Prijavljeni u tom slučaju treba naći zamenu.

.Svaka promena programa putovanja kod samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost organizatora putovanja ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja programa usled objektivnih okolnosti).

Turu je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.

Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Smeštajne objekte u ovom programu kategorisala je Turistička asocijacija zemlje koju posećujemo.

U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu puta je najkasnije 10 dana pre polaska.

U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava organizator zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiju. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (krađu, gubitak stvari…) ili bolest putnika.

Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja, ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.

Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata u slučaju odustajanja nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija

Učesnici ture moraju biti psihofizički spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu.

Kalkulacija je rađena na bazi od minimum 10 prijavljenih putnika; ukoliko se prijavi manji broj putnika, putovanje se može realizovati uz povećanje čitavog iznosa putovanja u odnosu na broj putnika u cilju pokrivanja svih troškova organizatora putovanja uz saglasnost putnika.

Ukoliko putnik otkaže putovanje mesec i više dana pred polazak na put, da bi povratio uplaćena sredstva može naći zamenu, u protivnom organizator ima pravo da zadrži novac za organizacione troškove, a to je 30% od ukupne cene koštanja ture.

Ukoliko putnik otkaže putovanje u kraćem periodu od mesec dana pre puta, može pronaći zamenu, ali nema pravo na povraćaj novca, ukoliko je organizator putovanja međunarodne i lokalne avio karte i troškove putovanja u vidu ekskurzija, hotela, transfera i lokalnih vodiča već isplatio lokalnim agentima u zemlji u koju se putuje.

 

 

PRIJAVA ORGANIZATORU PUTOVANJA: Dragan Pavlović, licencirani planinarski vodič, tel:+381 641674434,  0112270877,   E-mail:  drag_pav@yahoo.com

Alen santrač , licencirani turistički vodič, tel : +381 604658461

 

BIOGRAFIJA

Dragan Pavlović

Licencirani planinarski vodič PSS. Član PSD Kopaonik. Završio letnju i zimsku školu alpinizma i školu speleologije. Planinarski vodič PSS, m.br. 213.

Učesnik visokogorskih uspona u crnogorskim i albanskim Prokletijama i uspone na najviše vrhove Evrope (Mont Blan, Gros Glokner, Grand Paradizo, Grand Venediger, Monte Rosa). Učesnik ekspedicija: Kavkaz, Afrika, Himalaji.

Vodio visokogorske uspone: Iran, sa usponom na Damavand 5672 m, Peru – Andi, Ausangate 6372 m, Kavkaz - Elbrus 5642 m, Ekvador - Kotopaksi 5897 m, Pamir - Pik Lenjin 7134 m, Maroko - Visoki Atlas, Peru- vulkan Misti 5880 m, Gruzija – Kazbek 5033 m, Tibet - treking do baznog kampa Mont Everest.

Plovio od izvora do ušća Amazonom. Vodio treking kroz prašumu Venecuele do Anđeoskog vodopada (najvišeg vodopada na planeti), Inka treking do Maču Pikču u Peruu. Meksiko- treking u podnožju vulkana Popokatepetl. Tibet – treking oko svete planine Kajlaš.

Листа електронске поште за Планинаре