Најаве Акција

Претрага сајта

Датум: 07.09.2017
Водич: Rajko Jakovljevic
Место одржавања: Svajcarska, Italija

Zermat je okružen sa 29 vrhova viših od 4.000 metara, ali je najpoznatiji po Materhornu, koji se nalazi na južnoj granici švajcarskoga kantona Vale i koji oduzima dah. To je slikovito mesto u kome automobili nisu dozvoljeni i smešteno je između najviših planinskih vrhova Švajcarske sa oko 400 km pešačkih staza. Materhorn (Monte Červino) je planinski vrh Peninskih Alpa, koji se uzdiže poput nedokučivog monolita iznad grada u kome se susreću planinari iz čitavog sveta. Tokom leta ovde dolaze ljubitelji planinarenja i planinskog turizma, a tokom zime ljubitelji skijanja na Alpima. Iznad Cermata uzdiže se najviši vrh švajcarskih Alpa Difuršpic ili Monte Rosa 4.634 metara

 

PROGRAM AKCIJE:

1. dan: Polazak iz Beograda, preko Italije ulazimo u Švajcarsku, usputne pauze.


svajcarska-foto-1.jpg

2. dan: Treking (5 km, 200m/ U), smeštaj u hostelu i upoznavanje gradića Zermat, ukoliko vreme dozvoli obilazak fabrike raklet sira- tradicionalnog sira kant ona Vale, odmor i noćenje.

20160801_102538.JPG20160801_103203.JPG
3. dan: Gornergrat (3.089 m) je jedno od onih mesta koje svako treba da poseti najmanje jednom u životu. Panorama planine i predivan pogled na Matterhorn su nezaboravni. Alternativa je vožnja zupčastim vozom, uživanje u jednom od najlepših panoramskih pogleda Evrope. U povratku živopisna staza nas vodi do jezera u kome se oslikava moćni Materhorn. Treking u dužini (12 km, 1.500m/S) km. Odmor i noćenje.

Gor1.jpgGorn.jpg20160801_132658.JPGMaterh sa jez.jpg

  1. dan: Rano ujutru krećemo ka glečeru Dosen, vrt- glečer koji otkriva svet nestalih glečera i tragove koji su ostavili još iz perioda ledenog doba (9 km, 350m/U). Povratak u Zermat, priprema za polazak i napuštanje ove kolevke može se slobodno reći centra kulture i umeća življenja i opuštenosti. Posećujemo Milano, sa kratkom pauzom nastavljamo ka Srbiji.

20160801_173020.JPG

  1. dan: Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

20160801_182127.JPGMilan.jpg

Poslednji termin za prijavu: mesec dana pred polazak.

Način plaćanja: dinarski po prodajnom kursu NBS, 50% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put.

Cena: 240 u cenu je uračunata usluga prevoza, svih putarina, vinjeta, noćenja u hostelu, boravišna taksa, trekinzi, vođenje i usluge vodiča, parkinzi, prevoz do različitih navedenih lokacija, kao i organizacioni troškovi puta.

Zadržano je pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak).

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite. Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost u skladu sa pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije.

Poneti: Pasoš, novac, plan. knjižicu, osiguranje.

Oprema: primerena programu i vremenskim uslovima. Usponi nisu opasni, ali zahtevaju po negde izdržljivost. Imamo i stenovitu i travnatu površ. Svu opremu i garderobu spakovati u ranac- obavezno. Obuća mora biti sigurna i dobro poznata od strane korisnika. Štapovi za planinarenje.

 

Vođa je Rajko Jakovljević,PK Kopaonik, Beograd, MB 410, tel 060/387-0123, ili

e-mail:rajkojakovljevic@yahoo.com. Važe sva pravila planinarske organizacije.

Листа електронске поште за Планинаре