Најаве Акција

Дунавске чаролије

ЧОРТАНОВЦИ

26.август 2017. – субота

ПОЛАЗАК: у 8.05 са железничке станице (окупљање код плаве локомотиве до 7.50)

ПОВРАТАК: у вечерњим сатима истог дана

Елементи излета који су заступљени на излету :

Неуобичајен начин превоза (повратак планинарској традицији – путовање возом);

Пешачке туре по валовитом терену, ливадама, шуми, поред потока и извора, источни обронци Фрушке Горе ( 13 км, или само 6 км, али дужи боравак на плажи, слободан избор);

Посета лековитој чесми Савинац на Козарцу, историјски везаној за св.Саву и Карађорђа

Римско утврђење – најсеверније на нашем подручју;

Одмор и уживање уз обалу Дунава (српско море);

Купање на плажи где је сниман један од наших најгледанијих филмова ,,Варљиво лето 68-е”, као и спортске активности: одбојка и фудбал на песку;

Дружење са планинарима Инђије и Новог Сада у планинарском дому, до кога се спушта , а не пење. Где се могу погледати изложба фотографија и фестивал планинарског филма;

Обилазал врбе љубави;

Планинарски котлић у режији планинара домаћина,

И још по неко изненађење, као могућност вожње чамцем по Дунаву и Ковиљском риту (300 дин) и слично. У сваком случају испуњен дан и веома богат, занимљив, а и повољан излет.

ОПРЕМА: планинарска за то доба године, заштита од сунца и кише и обавезно купаћи костим, и планинарска и здраствена књижица.

ИСХРАНА: jе из ранца, уз могућност ручка са планинарима домаћинима у дому : гулаш из котлића (300 дин). За њега је потребно се одмах пријавити при уплати за излет и уплатити, најкасније на задњем састанку пред излет.

ВОДИЧ: Боро Пишчевић 31 81 911, 064/22 99 709 и boropiscevic@gmail.com

ЦЕНА: 850 дин. (урачунати пут, коришћење спортских реквизита и терена, трошкови организације) Пријава је уз уплату барем аконтације од 500 дин, а на последњем састанку пред туру треба бити уплаћен сав износ. Ко буде ипак на тури доплаћивао, укупна цена је 1000 дин. Водич располаже правом измене елемената акције у случају потребе.

Цените више лепоте које су вам доступне, те ће вам мање фалити оне далеке недоступне !

Листа електронске поште за Планинаре