Датум: 29.05.2021
Место одржавања: U SRCU ŠUMADIJE

hfhtz

Planinarsko-skijaško društvo  "Kopaonik"- Beograd
                                                   za članove organizuje planinarski izlet
                                                              BUKULJA (696 mnv)
                                                                          29.maja 2021 godine
Polazak autobusom u 7.00 časova sa parkinga kod Opštine Novi Beograd.
Putujemo preko Lazarevca, usputnu pauzu za kafu pravimo u kafani " Ravna gora" ispred Aranđelovca.
Posle pauze put nastavljamo pored Aranđelovca do Garaškog jezera ispod Bukulje.
        ujkrjett    hjkvbm
Na pešačku stazu polazimo sa pozicije mosta na Garaškom jezeru ( 360 mnv) . Najpre nas obeležena staza vodi do vrha Bukulje,gde pravimo duži odmor za okrepljenje u restoranu na vrhu (696 mnv). Obilazimo prekrasni vidikovac na vrhu sa 90 stepenika, zatim sledi lagano spuštanje prema Aranđelovcu na visinu (314 mnv).
      jkhfk    hkzk
Staza je duga 10 km, prelazi se nekih 4 časa hoda sa pauzama. U usponu ima 336 m, a spuštanju 382 m.
Polazimo prevozom do pećine Risovača koju bismo posetili u povratku, kao i kratak obilazak Bukovičke banje gde bi se zadržali u kratkoj šetnji.
      9    ggg
U povratku iz Aranđelovca u s.Ravna Gora u istoimenoj kafani bismo svratili na ručak i druženje uz živu muziku.
                                                              gkmcvmkfzu
Povratak u Beograd predviđen je do 21.00 čas.
OPREMA: Mali ranac sa vodom i hranom za jednodnevni izlet, planinarske cipele,zaštita od eventualne kiše,vetra i jakog sunca.
Poneti overenu  zdravstvenu knjižicu i planinarsku člansku karticu sa plaćenom članarinom za 2021 godinu.
HRANA: Iz ranca i mogućnost ishrane u restoranu u ’’Ravnoj Gori’’.
NAPOMENA: Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja. Obavezno nošenje maski u prevozu i držanje propisane distance na mestima gde je to obavezujuće. Vodič zadržava pravo da u slučaju nepredviđenih okolnosti i loših vremenskih prilika izmeni plan.
                                            CENA : 2000 dinara
U cenu ulazi: Prevoz, organizacijski troškovi vodiča , ručak u restoranu (pileća supa,bečka šnicla sa pire krompirom ,graškom, hlebom i kupus salatom), živa muzika.U cenu ne ulazi ulaznica za pećinu Risovaču, jer je u nju ulazak fakultativan.
Prijava i uplata akontacije od 1000 dinara u sali MZ Terazije 45, ponedeljkom od 19-20 časova
kod vodiča Radovana Vučkovića, ili uz dogovor sa vodičem NA NEKOM DRUGOM MESTU.
                                                                         Vodič :RADOVAN VUČKOVIĆ
                                                           tel. 011/ 2607179 ili 063/ 327458,                                                                                                                                email:vucko 60@ gmail.com

ч