Планинарске новости

Претрага сајта

Датум: 28.09.2018
Водич: Nikola Stevanović
Место одржавања: Srbija

Ovčar (985 mnv), Kablar (889 mnv), Ovčar banja i manastiri

28 – 30. septembar 2018.

28. septembar, petak
Polazak je u 17h, sa parkinga pored Opštine Novi Beograd. Po dolasku u Ovčar banju, smeštamo se u privatnim apartmanima. Ostatak večeri provešćemo šetajući po samoj Ovčar banji, družeći se u nekom od banjskih lokala, a moguće je otići i u spa centar na zatvoreni bazen sa toplom banjskom vodom.

29. septembar, subota
Nakon buđenja i doručka, započinjemo uspon na Kablar. Staza kojom ćemo ići ka vrhu, nije zahtevna. Sa Kablara ćemo se spustiti stazom koja završava kod manastira Nikolje, tako da ćemo obići taj manastir, a zatim ćemo otići i do manastira Jovanje. Po povratku sa planinarenja, odlazimo u smeštaj, a zatim ćemo veče provesti u spa centru na bazenu.

NikoljeJovanje10ovcar

30. septembar, nedelja
Nakon buđenja i doručka, krećemo ka Ovčaru. Put nas vodi pored manastira Svete Trojice i manastira Sretenje, tako da ćemo ,prilikom uspona ka vrhu, obići i ova dva manastira. Sa vidikovca blizu vrha Ovčara, uživaćemo u pogledu na meandre Zapadne Morave i Ovčarsko-kablarsku klisuru, a sa samog vrha pogled će nam se pružati ka pitomom Dragačevu. Zatim ćemo se spustiti sa druge strane Ovčara, stazom koja vodi pored manastira Preobraženje. Po dolasku u banju, pakujemo svoje stvari i krećemo put Beograda gde ćemo stići u večernjim satima.

SvTrojiceSretenje

CENA AKCIJE:  3.400,00 DIN

U cenu je uračunato:

  • 2 noćenja u privatnom smeštaju u Ovčar banji,
  • prevoz
  • organizacioni troškovi

 NAPOMENE:

  • hrana može biti iz ranca, prodavnice u banji ili 3 banjska restorana
  • Vodič zadržava pravo da, u skladu sa pravilnkom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti, izmeni plan u slučaju vanrednih okolnosti.

Prijava uz akontaciju od 2000 din, najkasnije dve nedelje pred polazak.
U slučaju odustajanja, naći zamenu, u suprotnom, akontacija se ne vraća.

Vodič akcije: Stevanović Nikola – Stefo, (MB 422 UIAA),
mob: 060/320-17-13
mejl: nikola.stevanovic78@gmail.com