Планинарске новости

Претрага сајта

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Водич: sportski stručnjak Rajko Jakovljević
Место одржавања: Austrija, Mađarska

 PROGRAM PUTA:

Krećemo iz Beograda u 23,30h. 30.12.2018.

Dan prvi.  U Budimpešti posećujemo Tropikarijum i Obilazimo gradsko jezgro sa usponom na Budim do spomenika. Staza je oko 8 kilometara sa neznatnom visinskopm razlikom.  Nastavljamo ka Beču. Pre Beča obilazimo Rimski grad Karnuntum. Smeštanje u hostel, slobodne aktivnosti. Pripreme za doček Nove godine. (nema tu mnogo pripreme, ona će nam doći.. ). U Beču se spektakularno dočekuje. To bi trebalo doživeti...   Noćenje.

Dan drugi. Odlazimo do dvorca Šembron i obilazimo ovo jedno od najposećenijih mesta u Beču. Na trgovima je i Bečki koncert koji se prati preko velikih ekrana iz Bečke filharmonije.  U povratku obilazimo i druge znamenitosti i prestižne građevine ove kultne prestonice Austrije. Slobodne aktivnosti.  Noćenje.

 

Dan treći. Napuštamo Beč. Dovozimo se do nacionalnog parka Hohe Wand. Kružna planinarska tura do 10 kilometara. Visinska razlika oko 500 metara. Prolazimo na vrhu pored rezervata jelena kapitalaca. Ovo je poznato mesto izletnika i planinara Austrije. Ako je neko u slabijoj kondiciji može uživati u prelepom obližnjem restoranu planinarskog doma. Po završenoj kružnoj turi I pauze za kafu ili ručak, vozimo se do mesta, vidikovca i pogleda odakle zastaje dah. Posle kraćeg uživanja i fotografisanja... vozimo se u pravcu Mađarske, jezera Balaton i njegov prvog suseda Heviz – najveće termalno jezero na svetu (ako vreme i grupa to želi- zbog ograničenog radnog vremena Heviza). Posle današnjih aktivnost, ovo mesto izgledaće verovatno svima kao pravi Raj. Ostajemo tu do zatvaranja, a onda nas čeka put do kuće.  

Dan četvrti. Vreme dolaska u ranim jutarnjim časovima.

Način plaćanja: dinarski po prodajnom kursu NBS, 50% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put.

Cena: 145  u cenu je uračunata usluga prevoza, svih putarina, vinjeta, noćenja u hostelu, trekinzi, vođenje i usluge vodiča, parkinzi, prevoz do različitih navedenih lokacija u toku 4 dana, kao i organizacioni troškovi puta. Prilikom prijavljivanja uplaćuje se akontacija od 100 evra. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen.

U navedenu cenu ne ulazi: Obroci, osiguranje, boravisna takse, ulaznice, individualni troškovi.

U pojedinim objektima postoji mogućnost da se doplati za posteljinu ili peškir.

Zadržano je pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak).

Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost u skladu sa pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije.

Poneti: Pasoš, novac, plan. knjižicu.

Oprema: primerena programu i vremenskim uslovima. Svu opremu i garderobu spakovati u ranac. Obuća mora biti sigurna i dobro poznata od strane korisnika.

Povratak:       

03. 01 do 06 časa.

Rok za prijavu:  

Do popune mesta.

Napomene:

Vođa akcije zadržava pravo na izmenu plana akcije, ako to konkretna situacija nalaže.

SVAKI PLANINAR UČESTVUJE NA AKCIJI NA SOPSTVENU ODGOVORNOST

Vođa je Rajko Jakovljević, PSD Kopaonik, Beograd, MB 410, tel 060/387-0123, ili

e-mail:rajkojakovljevic@yahoo.com. Važe sva pravila planinarske organizacije.