Према календару традиционалних акција Планинарског савеза Србије у 2018, а уз помоћ Министарства омладине и спорта Републике Србије, Планинарско-скијашко друштво „Копаоник” Београд

П О З И В А

НА ТРАДИЦИОНАЛНУ АКЦИЈУ

СУСРЕТ ПЛАНИНАРА НА КОПАОНИКУ

која ће се одржати

1. 2.и 3. ЈУНА 2018.

ПЛАН ИЗВОЂЕЊА АКЦИЈЕ:

ПЕТАК, 1. јун 2018. године

Полазак аутобусом у 16:30 испред плаве локомотиве на железничкој станици.

Долазак и смештај: у скијашко-планинарски дом “Копаоник” до 22:00 ч, у 51. полигон ВА до 22:30 ч.

СУБОТА, 2. јун 2018. године,

Доручак од 6:30 до 7:30 ч.

Отварање акције на платоу испред скиијашко-планинарског дома “Копаоник” од 8 до 8:30 ч.

ПЛАНИНАРСКЕ ТУРЕ

Подела у групе:

Источни део трансверзале – ( тешка тура):  старт је у 8.30

СПД „Копаоник“ (1720 м/нв) – Велика Гобеља (1934 м/нв) – Гејзир одмор - Метођe (1530 м/нв) – Гвоздац (1620 м/нв) – Леденице (1870 м/нв) – Караман (1917 м/нв) – Пајино пресло (1804 м/нв) – Суво рудиште ( 1678 м/нв) – Панчићев врх ( 2016 м/нв) полагање венца на гроб Јосифа Панчића – СПД „Копаоник“ око 17 ч. Дужина стазе 20 км.

II Стаза ( лака тура) : старт у 9.00

СПД „Копаоник“ (1720 м/нв) – конаци -  Маркове стене (1721 м/нв) – Крагујевачко одмаралиште – Конаци – скијашка стаза Караман гребен – СПД „Копаоник“. Укупно 6 км.

По доласку у Дом:

Одмор – ручак (бесплатан) – другарско вече уз логорску ватру и музику.

НЕДЕЉА, 3. јун 2018. године

Доручак од 7:15 до 8:00 ч.

ПЛАНИНАРСКА ТУРА од 8:30 ч до 13:00 ч.

СПД „Копаоник“ (1720 м/нв) – Јарам (1788 м/нв) – Лисичије стене (1686 м/нв) – Ђурково брдо (1631 м/нв) – Самоковска река – Маркова стена (1721 м/нв)  – Конаци – СПД „Копаоник“. Дужина стазе 12 км.

По повратку: одмор, пресвлачење, ручак, подела захвалница, планинарско дружење и свечано затварање акције.

Полазак аутобуса ка Београду је у 15:00 ч.

Посебна напомена: За учешће на планинарским турама потребна је основна  планинарска опрема, здравствена и кондициона способност, сува храна и вода.

ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Организатор обезбеђује превоз Београд – Копаоник.

Полазак аутобуса у петак, 1. јуна у 16:30 часова, испред Главне железничке станице  у Београду (Плава локомотива), а повратак 3. јуна до 22:00 ч.

Укупна цена аранжмана, са смештајем у СПД “Копаоник” у собама са купатилом 3.600 динара, у собама са заједничким купатилом 3.350 динара (обухвата превоз у организацији ПСД ''Копаоник'', боравишну таксу, 2 ноћења и организационе трошкове).

За оне који долазе сопственим превозом цена спавања за ноћ је 600 динара

Организатор за све учеснике у суботу обезбеђује бесплатан ручак од 15:00 до 18:00 ч.

Организатор може припремити у суботу доручак и вечеру, у недељу доручак и ручак, према пријави учесника и по ценама.

Цена доручка износи 200, ручка 400, а вечере 250 динара.

Потребно је уз пријаву доставити списак људи за исхрану.

Цена Дневника и значке трансверзале  је 150 динара (ко жели).

Сви учесници акције  добијају учесничку књижицу. Планинари који су већ учествовали на акцији треба да понесу са собом учесничку књижицу.

Ради правовременог планирања количине хране, пријаве учесника извршити према табели коју сте добили уз овај позив и доставите најкасније до 30. маја 2018. године.

За оне који желе да посете гроб Јосифа Панчића обавезно доставити списак са бројевима планинарских карата и личних карата. У војни објекат се може ући само уз личну карту и по списку који организатор мора  да достави раније.

За информације о стазама обратите се Боривоју Пишчевићу, на телефоне 064/2299709 или 011/3181911.

За пријаву и остале информације обратити се Јелени Моловић на телефон  060/ 3940989 (jmolovic@gmail.com) или Драгану Павловићу , 064 1674434, ( drag_pav@yahoo.com)

ПРЕДСЕДНИК

мр Стеван Шегрт