Планинарске новости

Претрага сајта

Водич: Боро Пишчевић

22.-23.јул ПОЛАЗАК : у суботу у 7.00 са паркиралишта Општине Н.Београд ПОВРАТАК : у недељу у вечерњим сатима

ПЛАН АКЦИЈЕ : Субота -- Пауза на Крчмару-„Планински снови“ ( код Лепе крчмарке), за кафу и доручак;

  • Даље пут води преко Маљена и Дивчибара –Тометино поље-Јокино врело (пауза)-Кремна-Мокра гора-Вишеград;

  • У Вишеграду се одлази бродићем на крстарење горњим делом Перућког језера до кампа Стари брод, уз успутно пристајање и обилазак предивне црквице посвећене : српским мученицима. Ту ћемо осим одмора, купања, одбојке, пецања, имати ручак (босански специјалитети), а затим вршимо повратак бродићем кроз предивну дринску клисуру;

  • По повратку у Вишеград обилази се Андрић-град и стара ћуприја, и дружимо се уз музику у неком од локала Вишеграда, а биће и нека порција „десет у пола с луком“.

  • И на крају дана одлазимо у мотел на ноћење. Недеља

  • Након устајања и доручка одлази се до манастира Добрун;

  • Након тога одлазак минибусом до Мокре горе;

  • Ту постоји могућност поделе у две групе :

I група обилази Мокру гору : лековите изворе и дрвенград (улазница 250 дин) на Мећавнику ,

II група се вози ,,шарганском осмицом,, (обавезно при пријављивању за туру, нагласити водичу за вожњу, због благовремене резервације. Цена вожње је 600 и 300 дин за децу);

  • По спајању група минибусом се одлази до Бранешког поља и одатле креће се на пешачку туру: Бранешко поље (580 м)-ж.станица-с.Бранешци-Око (910 м)-рајевске колибе-ергела ,,Ранч,, 1125 м (одмор, окрепљење и јахање ко буде хтео)-чесма Зова-центар Златибора (12 км-4 h хода);

  • Ту вршимо одмор, краћи обилазак туристичког дела Златибора и ручак код ,,Вараге,,(златиборски специјалитети);

  • Повратак за Београд

СМЕШТАЈ : је у удобним собама мотела Томикс (кабловска, тоалет са тушевима,Wi-Fi у свакој соби) ИСХРАНА : је обезбеђена у кампу, ручак (урачунат у цену), при повратку ручак код Вараге(по повољним ценама), а остали оброци су у личној режији (храна из ранца). АКТИВНОСТИ: пешачка тура северо-западним делом Златибора (промоција нове стазе), крстарење, купање, обилазци лековитих извора, излетишта, купалишта, историјских, природних и културних знаменитости,ергеле, дрвенграда и каменграда, манастира, планинарско дружење уз западно-србијанске и босанске специјалитете. И још по неко изненађење.

ЦЕНА : 3200 дин и 15 е (пут, смештај са ноћењем, ручак, крстарење, такса за пролаз кроз парк природе Мокра гора, трошкови организације...).

ОПРЕМА: планинарска за то доба године, купаћи костим, заштита од падавина, заштита од сунца, здраствена, планинарска и лична карта, или пасош (граница),ко жели прибор за пецање, а пожељни су фото апарат и камера, овог пута се стварно исплати.

ВОДИЧ : Боро Пишчевић 31 81 911. 064/22 99 709 и boropiscevic@gmai.com

Пријава је на састанку друштва понедељком од 19.30 до 20.30, уз обавезну аконтацију од 2000 дин. Благовременом пријавом стичу се услови за уплату у ратама.

Водич располаже правом измене елемената акције у случају потребе.Авантура и успомене не могу да чекају, за све остало некако има времена !