Планинарске новости

Претрага сајта

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Датум: 29.04.2023
Водич: MILAN SAMARĐIJA
Место одржавања: REPUBLIKA SRBIJA

                              twere

PLANINARSKO–SKIJAŠKO DRUŠTVO “KOPAONIK”, BEOGRADA
                                                       ZA ČLANOVE ORGANIZUJE PLANINARSKU AKCIJU
  ZLATAR, SOPOTNICA (980 m) - JADOVNIK (1773m) - UVAČKO JEZERO-MOLITVA-                                                                      MEANDRI UVCA
                                                               od 29.04 do 01. maja 2023. godine

SUBOTA, 29. 04.2023. godine. Polazak u 07,00 sa parkinga opštine Nonvi Beograd. Put vodi preko Divčibara,Tometinog polja, Požege, Prilika, Katića i podnožja Mučnja. Nastavljamo preko Murtenice, obilazimo deo Zlatarskog jezera, Zlatar i zaliv Tisovice. Planirana je poseta Velnes centra Vraneš kod Kokinog Broda i poseta vidikovcu iznad Radoinjskog jezera. Kratka poseta vrha Zlatara i novog manastira brvanare. Nastavak puta do manastira Mileševa. Dolazak u planinarski dom na Sopotnici do 20,00 časova i smeštaj u domu. Po dolasku u dom, obedovanje i druženje sa planinarima iz PD „Avala“ sve do 22,00 časova.

   bjghfg.jpg sdfsdfdf.jpg  zuszgrg
 
NEDELJA, 30.04 2023. godine
06,00-07.30 Ustajanje, doručak i priprema za odlazak na Sopotnicu.
08,30-17,00 Pešačka tura I uspon na vidikovce Malog Jadovnika. Povratak je kružnom stazom pored sopotnice do donjih vodopada. Zatim posebnom stazom penjemo se na gornje vodopade. Posle razgedanja i slikanja, spuštamo se pored učine kuće I dolazimo u dom. Povratak u dom je oko 17,00 časova. Druženju sa planinarima koji su smešteni na Sopotnici a potom ručak.
  awrtwe4r3 tuzrtzr.jpg   8i7i7i7
.PONEDELJAK, 01.05.2023.godine
Do 07,30 časova je ustajanje, doručak i pakovanje stvari za povratak u BGD.
Planirana je poseta, Meandrima Uvca ispod Uvačkog jezera, gde je stanište i mrcilište Beloglavih Supova. Od ušća reke Vape u zaliv Uvca kreče pešačka tura (6 km) do Molitve odakle je divan pogled na meandre Uvca. Nastavak puta prema Ivanjici i odmor u restranu Vodopad gde je predviđen odmor i osveženje.
21,00 orijentaciono vreme dolaska u Beograd.
  w3r3r34 ghxfz5 er5345
  tztztyfg
CENA IZLETA: 9000 dinara, (prevoz sa putarinama i taksama, ishrana u planinarskom domu, i organizacioni troškovi vodiča).
OPREMA: planinarska, dobra zaštita od kiše i vetra. Overena zdravstvena knjižica i planinarska kartica sa plaćenom markicom za 2023. godinu.
SMEŠTAJ: u planinarskom domu na Sopotnici.
HRANA:  je uračunata u cenu izleta.
NAPOMENA:Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja. Vodič zadržava pravo da u slučaju nepredvidjenih okolnosti i loših vremenskih neprilika, izmeni plan. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave vodiču pre polaska na akciju, vodič ne snosi odgovornost.
Svi planinari na akciji učestvuju na sopstvenu odgovornost u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti i zdravstveno stanje.Broj mesta ograničen radi smeštaja i prevoza.
                        
Vodič: MILAN SAMARDŽIJA, mob. 064/1122-982,
mail:   planinar.milan@gmail.com.