Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: Златибор

1663359613967Нешто ново , другачије и свакако најповољније могуће, а лепо и атрактивно :

ВИОГОР

ВИКЕНД ШЕТЊА И ПЕЧУРКАРЕЊЕ НА ЗЛАТИБОРУ

1. 8 и 9.октобар

Посебност овог излета би била : превоз у својој режији, а то значи властитим возилом, или међуградским аутобусом, или линиским превозом од врата до врата, по личном нахођењу и најповољнијој рачуници, а у циљу смањења трошкова превоза на најмању могућу меру.

ПЛАН АКЦИЈЕ :

ПЕТАК

• У поподневним и вечерњим сатима окупљање у објекту боравка Апартмани Маринковић Златибор-Зова II и Ловачка прича-ловачки дом и ресторан.
  • Ко долази међуградским превозом биће сачекан на аутобуској станици и превезен комбијем до апартмана
  • Расподела соба и планинарско дружење у ресторану апартмана

СУБОТА

• Доручек
  • Одлазак на позицију поласка на пешачку туру (железничка станица Златибор)1663359614070
  • Пешачка тура : ж.станица-Костићи-село Семегњево, обилазак атрактивног водопада Скакавац-сокаком до Семегњевске горе-ВИОГОР (1 282 м)-одмор и сликање , јер је то и предиван видиковац ( четврти врх на Златибору по висини и први по лепоти)-повратак преко Виогорића и Џамбаса-ж.станица.                                                                                                                                     Правиће се веће пауза на тури за брање печурака и мини обуку. Тура је иначе средње тешка  13 км и са успоном од 400 м.
  • Повратак у апартман
  • Ко жели одлазак до ловачког ресторана и заједнички ручак по жељи ( чорба, дивљач, комплет лепиња, роштиљ, јела испод сача.....)
  • Могућ лагани поподневни одмор
  • Заједничко припремање вечере од убраних печурака,
  • Одлазак у центар на вечерњи спектакл фонтане, светлости и звука, обилазак центра , језера, корзоа и продајних пунктова
  • Повратак у апартман, вечера и планинарско дружење уз музику

НЕДЕЉА

• Доручак
  • Паковање ствари и напуштање апартмана
  • подела у две групе :

I група ( они са личним возилом) иде у обилазак златиборских локалитета : Водице-Доброселица видиковац-Чигота-Гостиљски водопади ( цена карте 150 дин)-музеј на отвореном Сирогојно, ту би био и ручак (аутохтона јела овог краја)-музеј плетиља-Стопића пећина ( 250 дин)-ако буде времена идемо на Крст фантастичан видиковац изнад Ужица и ужичке тврђаве

• Повратак за Београд

II  група ( углавном они који су дошли аутобусом)                                                                                                                 - обилазе туристички део Златибора,                                                                                                                          - одлазак на  краће пешачење ( 4 км) до видиковца Споменик,                                                                                                 - вожња најдужом на свету гондолом ( 1000 дин) до Торника , највиши врх Златибора.

• Ручак у неком од многобројних ресторана, пицерија, роштиљарница, или пекара.
  • Повратак за Београд

ОПРЕМА : планинарска за то доба године, заштита од могућих падавина, планинарска и здраствена књижица, корпица ( кантица) и ножић за брање печурака

ИСХРАНА : из ранца, уз могућност доручка у објекту боравка, заједничкој вечери од печурака, ручку у ловачком ресторану, и у Сирогојну у Старом селу, или већ по личном избору.

ЦЕНА : 3300 дин ( апартмански смештај, вечера , трошкови организације)  и 3500 за оне који долазе аутобусом ( плус  комби превоз по Златибору)

АКТИВНОСТИ : пешачење предивним пределима западних обронака Златибора 13 км први дан и до 6 км други дан, Обилазак водопада, видиковаца, пропланака и планинских потока, пећине, музеја, цркве брвнаре, вожња најдужом гондолом на свету. Обука и брање печурака које се појављују у периоду „Михољског лета“ ( рујнице, пухаре, сунчанице, слинавке, рудњаче .....) присуствовање спектаклу на златиборском језеру на Краљевом тргу и наравно планинарско дружење уз гастрономију и специјалитете овог краја и још понеко изненађење водича.

ВОДИЧ : Боро Пишчевић   060/252 0 206, или   boropiscevic&gmai.com

СМЕШТАЈ : у апартманским собама 2-креветног, 3-креветног и 4-креветног карактера, са купатилима, wf и кухињом, као и рестораном при апартманима.

ПРЕВОЗ :  1. најповољније и најлакше за кретањ по златиборским дестинацијама је личним возилом са 4 путника ( орјентирно за прорачун : Београд-Златибор 230 км )

1. Међуградски аутобус ( са попустом за студенте и пензионере), са ограниченим бројем учесника од 11 планинара , због превоза по Златибору ( обезбеђен је комби и ауто за те потребе)
  2. такси линијски превоз од врата до врата ( постоји више оператера)

Очигледно авантура је напомолу

Са ове временске удаљености кад се прави објава, а због честе промене цене горива не могу да дам неку прецизнију процену финансијских трошкова пута. Али свако зна потрошњу свог аута, а позивом  информација на станици имаће увид у цену карте .

Пријаве су понедељком на састанцима друштва од 19-20 часова, или брже и лакше путем телефона директно водичу

Водич има право измене елемената акције у случају потребе.

Авантура за успомену не може да чека, за све остало некеко има времена.