Датум: 04.11.2022
                       Zmaja od Noćaja 9/ IV , 11000 Beograd
                                                                www. psk-kopaonik.org.rs
                         ZA ČLANOVE ORGANIZUJE PLANINARSKI IZLET NA SLAVONSKE PLANINE
                          PAPUK, Ivočka glava (913 m) – KRNDIJA (556 m)
                                                        Manifestacija - Dani vina u Kutjevu
                                                                      images
                                                        04 - 06. novembra 2022 god .
- U petak, 04.novembra, u 7 .00 časova, polazimo ispred opštine Novi Beograd, putujemo auto-putem preko graničnog prelaza Šid i dolazimo u Vukovar. U Vukovaru se zadržavamo oko sat vremena u obilasku grada na Vuki. Polazak iz Vukovara oko 11.00 časova, nastavljamo putovanje Slavonijom pored Osijeka, Našica, Orahovice i oko 13.00 časova trebalo bi da dođemo u manastiru Orahovica- Duzluk i crkvi Svetog Nikole (jedan od najstarijih i najznačajnijih središta duhovnog okupljanja Srba Slavonije). Nastavljamo dalje put do Kutjeva, tamo ćemo se kratko zadržati u nabavci vina u vinariji Bodegrajac i obilasku Kutjeva gde će se u narednim danima odvijati tradicionalna manifestacija Dani Vina. Nakon toga polazimo do našeg konačnog odredišta u mesto Velika i hostela Vila Štefica.Nakon razmeštaja u hostelu “ Vila Štefica '', ručka uz druženje, odlazimo na počinak .
- U subotu, 05. novembra , doručak u hostelu i u 08.30 časova polazak prema planinarskom domu Jankovac na Papuku.
Dolazak do 9.30 časova do planinarskog doma Jankovac i polazak na pešačku turu: pl.dom Jankovac-Ivočka glava (vidikovac 913 m)- pl.dom Jankovac. Pešačka tura traje 5 časova i dužine je 14 km.
Od 15,00-17,00 časova je vreme za odmor i obilazak prirodnih lepota u neposrednoj blizini pl.doma Jankovac (jezara, vodopada i ostalih prirodnih lepota Parka prirode Papuk. Postoji i lepa staza zdravlja koja se obiđe za sat vremena.

pl.dom Jankovac jankovac.jpg  Vodopad_jankovac.jpg

U 17.00 časova je polazak za Veliku , ručak u hostelu, a potom odlazak u Kutjevo gde nastavljamo druženje sa planinarima HPD Vidim iz Kutjeva povodom manifestacije Dani vina koja se ovde tradicionalno održava uz muziku.
U 23.00 časova je povratak u Veliku na noćenje u Vilu Štefica.
-U nedelju, 06.novembra, odlazimo iz Vile Štefica prema Kutjevu, gde stižemo do 08.30 časova. U 09.00 je otvaranje manifestacije Dani vina.
Od 09.00-14.00 časova je pešačka tura na Krndiji : s.Mitrovac-odmoriste Mlaka (556m) -Kutjevo.Dužina staze je 14 km.Ima i znatno kraćih staza za one koji to žele, a koje vode lokalni licencirani vodiči.
-Od 14,00-17,00 časova je vreme za ručak i druženje planinara kao i obilazak Kutjeva u kome se nastavlja manifestacija Dani vina, uz mažuretkinje i prigodan muzički program.
-Polazak za Beograd je u 17,00 časova , a dolazak do 22.00 časa.
   65t4t  man. Orahovica dfgthtzh
CENA: u protivvrednosti 110 eu (troškovi prevoza,2 noćenja u hostelu Vila Štefica u dvokrevetnim sobama sa kupatilom, sa jednim bogatim slavonskim doručkom u subotu ujuto, 2 kompletna ručka sa aperitivom i jednim pićem posle jela za petak i subotu, boravišnom taksom, ulaznicom u Park prirode Papuk i organizacioni troškovi vodiča).Organizator manifestacije je uvek do sada obezbeđivao besplatan slavonski doručak u nedelju,ali na to se ne smemo osloniti pa imajte nešto obezbeđene hrane za doručak.Ručak je moguće kupiti na samoj manifestaciji na štandovima ispod šatora po pristupačnim cenama.
-Uplate ponedeljkom na sastanku društva u prostorijama MZ Terazije br.45 od 19,00 - 20,00 časova, ili kod vodiča.
-
VODIČ:RADOVAN VUČKOVIĆ tel.063/327458,2607179,vucko60@gmail.com
-
NAPOMENA: Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.Obavezne maske u prevozu i pridržavanje svih epidemioloških mera,ukoliko to bude neophodno.U zavisnosti od vremenskih uslova i drugih okolnosti koje bi negativno uticale na izvodjenja planinarske akcije (izleta), vodic ima PRAVO izmene plana, radi zastite zivota i zdravlja ucesnika planinarske akcije (izleta). Na planinarsku akciju (izlet) mogu se prijaviti samo zdravi i psihofizicki spremni planinari.Poneti planinarsku i zdravstvenu karticu overenu za 2022-tu godinu i pasoš važeći barem još 3 meseca uključujući sa danom povratka.