Датум: 15.10.2022

ZA ČLANOVE ORGANIZUJE PLANINARSKI IZLET

FRUŠKA GORA (516 m) - Banja Vrdnik
                                                                         15. oktobar 2022 godine
Polazak u 08.00  časova sa parkinga, ispred Opštine N.Beograd.
Nastavak vožnje autoputem do rumske raskrsnice, a zatim put nastavljamo prema Vrdniku, gde dolazimo do 9.30 časova.
Pauza za kafu i kratak odmor u nekom od banjskih kafića.
Na pešačku turu polazimo u 10.15 časova ispred banje Vrdnik. Nakon toga idemo do etno sela Vrdnička kula, a potom do same kule. Nakon penjanja na kulu i posmatranja okoline sa predivnog vidikovca, nastavljamo pešačenje prema Kraljevoj stolici, nakon čega se spuštamo prema banji Vrdnik. Ukupna pešačka tura je dužine 14 km, umerenog je hoda i traje oko 5 časa.
 423545  452345 4563t6
Za one kojima je i ova dužina staze duga, moguće je krenuti pešice sa nama iz banje Vrdnik pa se popeti do vrdničke kule i vratiti nazad sa pomoćnikom vodiča, sve u dužini 6 km. Grupa koja ide samo na kupanje može to učiniti odmah po dolasku u banju jer karta važi od 8-14 časova ili od 15 do povratka kući, a to je u 19.00 časova. Pa se vi opredelite za varijantu koja vam odgovara. Preostalo vreme iskoristite za obedovanje i obilazak banje Vrdnik. Grupa koja se vrati sa cele ture može takođe da ode na kupanje na zatvoreni bazen od 15 časova,pa do našeg povraka za koji moraju biti spremni u 19.00 časova.
Polazak za Beograd je u 19.00časova, a dolazak do 20.30 časova.
OPREMA: Prilagođena godišnjem dobu.Obavezna zaštita od kiše, vetra,toplija odeća,dobra obuća.Oprema za kupanje u termalnoj vodi banje Vrdnik.
NAPOMENA:  Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja. Obavezne maske u prevozu i pridržavanje svih epidemioloških mera protiv Kovid -19, ukoliko to bude potrebno. Poneti plan. i zdrav. knjižicu,overene za 2022 godinu.
HRANA: Iz ranca i mogućnost ishrane u nekom od vrdničkih restorana.
CENA :   1500 dinara
         U cenu ulazi: Prevoz, ulaznica za ulazak u nacionalni park Fruška gora i organizacijski troškovi vodiča. Ulaznica za bazen je 500 dinara i svako je posebno plaća.
Prijava u prostorijama društva, MZ Terazije 45 , pon. od 19-20.30 časova, ili u dogovoru sa vodičem.
                                                                               Vodič:
                                                       Radovan Vučković, 063/327-458 ,