Предстојеће акције

26 јун 2021

ГОЧ (Љуктен 1217 м), Мали Љуктен (1.215 м)

Водич: STANOJE STOJKOVIĆ
Место одржавања: GOČ
ГОЧ (Љуктен 1217 м),
28 јун 2021

10 DANA - MAKARSKA, ( BIOKOVO 1762 M/NV ) HVAR, BRAČ, MOSTAR, SARAJEVO

Водич: SLAVIŠA PETROVIĆ
Место одржавања: REPUBLIKA HRVATSKA
   28.06.- 08.07.2021. &n
03 јул 2021

НАЦИОНАЛНИ ПАРК КОПАОНИК 03. до 11.јула 2021. године

Водич: Славица Бошковић МБ 260
Место одржавања: "Допустите ми, да се овом приликом послужим том лепом особином човечијег духа и да Вас поведем у један прекрасан крај Србије..."
ПСД ''КОПАОНИК'' БЕОГРАД, ОРГАНИЗУЈЕ  ПЛАНИНАРСКЕ
11 јул 2021

Fit (kamp) Kopaonik - Nauči da se krećeš, hraniš i živećeš

Водич: Rajko Jakovljevic
Место одржавања: Kopaonik
Dragi ljubitelji prirode... Dugo vremena mi je trebalo da osmislim formu za ovako izazovan naslov. Znam da svaka promena ima svoju cenu, samo je pitanje ko je spreman da plati cenu promene.
Водич: STANOJE STOJKOVIĆ
Место одржавања: GUČEVO

ГУЧЕВО (Црни врх 779 мнв)

СУБОТА 12.06.2021

Гучево - планинска лепотица Подриња налази се северно од Борање, а изнад Лознице и Бање Ковиљаче. Позната је по томе што на њој избијају термо-минерални извори бање Ковиљаче. Бања је позната и по лековитом блату и клими, јер се од Гучева укрштају ветрови Панонске равнице са континенталним, стварајући ружу ветрова обогаћујући са кисеоником ову планину на чијим висовима је одавнина изграђено мноштво одмаралишта.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

07:00 час. – Полазак са паркинга код општине Нови Београд.

09:50 час. – Долазак у Бању Ковиљачу и припрема за пешачење.

10:00 час.– Почетак пешачења, од центра Бање Ковиљаче ка највишем врху Гучева.

13:20 час. – Излазак на врх. Пауза за фотографисање а затим силазак до спомен-костурнице из Првог светског рата.

16:40 час. – Долазак у Бању Ковиљачу. Завршетак пешачке туре. До поласка за Београд уживање у лепотама Бање и туристичко-бањског комплекса са базенима и Велнес центром.

18:30 час. –Повратак за Београд. Очекивано време доласка у Београд око 21:30 ч.

Дужина стазе 13 км, висинска разлика 690 метара, време пешачења 6 сати.

КОТИЗАЦИЈА: 1.300 динара за 30 и више учесника. Доплата је до 400 динара за мањи број учесника.

Котизација обухвата трошкове превоза и организационе трошкове.

ХРАНА И ВОДА:

Из ранца и у Бањи Ковиљачи, по силаску са Гучева.

ОПРЕМА:

Примерена годишњем добу. Обавезне су планинарске ципеле.

Обавезно понети личну карту, здравствену и планинарску књижицу са плаћеном чланарином за текућу годину. Понети опрему за купање. Препорука је да свако код себе има батеријску лампу и прву помоћ за личну употребу (фластери, јод, завој, газа, лекови, витамини и др.)

РОК ЗА ПРИЈАВУ: До попуне места са уплатом од 1.300 динара а најкасније до 7.06.2021.

ПОСЕБНЕ МЕРЕ: из разлога превенције на ширење заразе Корона вируса, моле се учесници да поштују прописане мере заштите - обавезне маске у превозу и држање дистанце

Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ,

062/211-017 е-мајл: psbeograd@gmail.com