Водич: Zorica Jakovljević
Место одржавања: Vrujci

PROGRAM:                                                                                                                                                 11 . MAJ 2019.

MANASTIR „BOGOVAĐA“ (POČ. XV VEKA) – PREDANJE KAZUJE DA JE SLEPI GRGUR BRANKOVIĆ (GERMAN) OSNIVAČ MANASTIRA;

KANJON REKE RIBNICE – ( ZAŠTIĆEN REZERVAT ),

(kroz šumu i obilazak „ Kumove česme“)

RIBNIČKA PEĆINA – ZAŠTIĆENA PRIRODNA RETKOST;

(ko želi može pregaziti Ribnicu i ući u pećinu)

BERKOVAČKA GLAVICA – I GRUPA PREKO BERKOVAČKE GLAVICE (PEŠAČKA TURA) DOLAZI U B. VRUJCI;

BANJA VRUJCI (kupanje u termalnim vodama otvorenih bazena)

– II GRUPA PRODUŽAVA U B. VRUJCI AUTOBUSOM;

Pešačke ture: - ( I Grupa 10 km, visinska razlika 300 m,   II Grupa 4 km, v.r. 150 m);

USLOVI AKCIJE:

ISHRANA: Iz ranca (moguće naručivanje na pešačkoj turi)

POLAZAK – 07,30 h ISPRED PLAVE LOKOMOTIVE

POVRATAK – oko 20,00 h ISPRED PLAVE LOKOMOTIVE

KOTIZACIJA: 1.300 DIN (usluga prevoza, vođenje i usluge vodiča, prevoz do različitih navedenih lokacija, kao i organizacioni troškovi puta). Ulaznica za bazene termalne vode grupno je oko 200 dinara. Ukoliko je broj putnika manji od 20 cena se uvećava za 200 dinara

VOĐA AKCIJE: Zorica Jakovljević, (pomoćnik Rajko Jakovljević) rajkojakovljevic@yahoo.com, detaljnije informacije na sajtu www.psd-kopaonik.org.rs ,TEL:060/3870123,

OPREMA: Odgovarajuća obuća, mali ranac, voda; Pešačka tura nije zahtevna. Vođa akcije zadržava pravo izmene dela akcije. Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost u skladu sa pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije. Poneti: overenu zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu.