Водич: Боро Пишчевић

ZLTB POCETNA

Златибор – печуркарски излет

28.-30.септембар

ПОЛАЗАК : у петак у 18.15 са главне аутобуске станице луксузним међуградским аутобусом Гага-турс (скупљање до 18.00)

ПОВРАТАК : у недељу у вечерњим сатима до 20.30

ПЛАН АКЦИЈЕ :

Петак

• по доласку на Златибор, ствари комбијем пребацујемо до објекта смештаја, а планинари ће лаком пешачком туром (3 км) доћи до објекта.
  • Након смештаја, вечере и дружења, идемо на пoчинак

Субота

• Устајање до 8.оо
  • Доручак у 8.30
  • Полазак на туру у 9.15
  • Пешачка тура ће зависити од тренутног стања печурака на терену, али ће бити у пределу Трчинога – Груде – Вратановац – Вијогор. Дужина стазе ће бити прилагођена могућностима групе и потребама испуњења задатка проналаска и брања печурака.
  • ZLTB PECURKA
  • Након повратка у пансион ручак-гулаш (у режији домаћина)
  • Одмор
  • Планинарско дружење уз вечеру и пригодна беседа о печуркама и сортирање убраних
  • Повечерје

Недеља

• Устајање до 8.оо
  • Доручак у 8.30
  • Спремање печурака убраних  претходног дана
  • У случају не поседовања довољног броја печурака за припрему, идемо на планинарску туру : стари аеродром – Међа – Милинковићи – Комшо – Трчинога, пауза и окрепљење, па наставак туре и повратак преко Беле чесме до апартмана боравка (12 км)
  • ZLTB 1
  • Паковање и унос ствари у комби, да би биле одвежене до аутобуске станице
  • Пешачка тура : Зова – ергела Ранч – Караула – чесма Зова – центар туристичког дела Златибора (4,5 км) и ручакzlatibor centar
  • У 15.оо полазак аутобуса за Београд
  • До 20.оо долазак у Београд

ИСХРАНА : обезбеђен је у суботу ручак-гулаш (урачунат у цену акције), а могуће је по прикладним ценама наручити у објекту боравка вечере и доручке за све дане боравка.

СМЕШТАЈ : је у приватном апартману Зова-Рача. Собе су двокреветног  и двокреветно-трокреветног карактера.

Попуна је по редоследу пријављивања.

АКТИВНОСТИ : пешачке туре, обука о брању и спремању печурака, заједничко спремање истих, посета ергели, мини золошком врту, туристичком делу Златибора. Планинарско дружење уз музику са гастрономијом златиборског краја

ЦЕНА : 4 100 ДИН. У цену су урачунати : превоз, смештај са два ноћења, боравишна такса, ручак, услуге комби превоза за ствари и трошкови организације.

Пријава је уз обавезну аконтацију од 2000 дин. на састанцима друштва понедељком од 19.30 -20.15.

ВОДИЧ . Боро Пишчевић  064/22 99 709,  011 31 81 911  и  boropiscevic@gmail.com

Водич има право измене елемената туре ради што бољег, успешнијег и безбеднијег извођења акције.