Почетна

Претрага сајта

   Добродошли на званичну страницу
 Планинарско-скијашког клуба
"Копаоник" Београд

Прочитај више
 

Планинаримо заједно !

Најаве планинарских акција Драги пријатељи, чланови ПСК „Копаоник” Београд и сви љубитељи природе Планинарско-скијашки клуб „Копаоник” сваког викенда организује више разноврсних и веома атрактивних планинарских акција у земљи и иностранству, скијашких и активности из оријентиринга, али и упознавање са дивљом јестивом флором и фауном.

 

Прочитај више

Копаоник

О планини Копаоник
Копаоник је највећа планина Централне Србије, пружа се раз гранатим гребеном у дужини од 82km, правцем од подбрђа изнад Косовске Митровице, у правцу северозапада, преко низа вр хова виших од 1.600 m, до највишег дела масива, тзв. са познатим врховима: Гобеља (1.934 m), Караман- Вучак (1.936 m), Суво Рудиште (1.976 m) и Панчићев врх (2.016 m).

Прочитај више
 

Планинарски дом

О планинарском дому
Скијашко-планинарски дом "Копаоник" (скраћено СПД "Копаоник") налази се у средишту туристичког центра Копаоник на локацији Марина вода (1720 мнв), поред асфалтног пута. Капацитет дома је 55 лежаја..

Прочитај више
 

Састанци клуба 


Састанци с чланством одржавају се сваког понедељка у термину од 19:30 - 20:30 у сали МЗ Теразије на локацији Теразије 46. Учлањење у Друштву могуће је у наведеном термину.. 

Прочитај више
 

Оријентиринг

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) уз помоћ карте и компаса за најкраће време треба да пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Такмичари на основу свог знања и искуства у читању карте доносе одлуку о томе којим правцем се треба кретати како би се најбрже стигло до задате контролне тачке.Оријентиринг је спорт за све, а такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. Поред такмичарског, оријентиринг представља и породичну разоноду јер се њиме могу бавити истовремено све генерације.

Прочитај више
 

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: Тител

titelski breg

ТИТЕЛСКИ БРЕГ – Међ тителским јоргованима

14.април-субота

ПОЛАЗАК : У 8.30 са паркиралишта Општине Нови Београд. Доћи 10 до 15 мин.раније

ПОВРАТАК : истог дана у вечерњим сатима

ПЛАН ИЗЛЕТА :

  • По доласку у Перлез, на јужном ободу Царске баре, полази се на пешачку туру „тепих стазом“ : насипом старог тока Бегеја – ушће Бегеја у Тису – мост преко Тисе – Тител (плажа) 8 км,titel plaza
  • Одмор на плажи, па се иде на Тителски брег (предиван видиковац).  1 сат хода кроз брдо прекривено јоргованима.jorgovani
  • Краћи успон на пирамиду,
  • По повратку у Тител, обилазак етно куће Богојевић,titel etno bogojevic
  • А затим одлазак до рибљег ресторана у хотелу Тиса где ће бити ручак и планинарско дружење уз тамбурашку  музику .hotel

ОПРЕМА : планинарска за то доба године (заштита од сунца и кише), планинарска и здраствена књижица и наравно добро расположење не заборавити.

ИСХРАНА : обезбеђен је ручак-рибља чорба (паприкаш),  уз могућност додатног обедовања рибљих и осталих специјалитета овог краја, по повољним ценама.

АКТИВНОСТИ : пешачке туре уз токове Бегеја и Тисе, као и на видиковац и пирамиду одакле ћемо видети осим лепота тителског краја и место по легенди где је сахрањен са својим благом чувени хунски вођа Атила Бич Божији, фото сафари, обилазак етно куће уз могућност дегустирања и куповине њихових производа, планинарско дружење уз ручак и музику и још понеко изненађење.

ЦЕНА : 1400 дин. (превоз, ручак, музика, организациони трошкови)

Водич : Боро Пишчевић   31 81 911,  064/22 99 709   и    boropiscevic@gmai.com

Пријаве су на састанцима друштва од 19.30 до 20.15, Теразије 45, са минималном аконтацијом од 700 дин. до попуне места. А на састанку пред излет треба бити уплаћен сав износ, јер уплата и доплата у бусу је за 100 дин скупља.

Водич располаже правом измене елемената излета у случају потребе.

Живот није проба, негo један једини, те не бацај ни један једини дан. Крени и проведи се са нама и види и доживи нешто ново и лепо.