Почетна

Претрага сајта

   Добродошли на званичну страницу
 Планинарско-скијашког клуба
"Копаоник" Београд

Прочитај више
 

Планинаримо заједно !

Најаве планинарских акција Драги пријатељи, чланови ПСК „Копаоник” Београд и сви љубитељи природе Планинарско-скијашки клуб „Копаоник” сваког викенда организује више разноврсних и веома атрактивних планинарских акција у земљи и иностранству, скијашких и активности из оријентиринга, али и упознавање са дивљом јестивом флором и фауном.

 

Прочитај више

Копаоник

О планини Копаоник
Копаоник је највећа планина Централне Србије, пружа се раз гранатим гребеном у дужини од 82km, правцем од подбрђа изнад Косовске Митровице, у правцу северозапада, преко низа вр хова виших од 1.600 m, до највишег дела масива, тзв. са познатим врховима: Гобеља (1.934 m), Караман- Вучак (1.936 m), Суво Рудиште (1.976 m) и Панчићев врх (2.016 m).

Прочитај више
 

Планинарски дом

О планинарском дому
Скијашко-планинарски дом "Копаоник" (скраћено СПД "Копаоник") налази се у средишту туристичког центра Копаоник на локацији Марина вода (1720 мнв), поред асфалтног пута. Капацитет дома је 55 лежаја..

Прочитај више
 

Састанци клуба 


Састанци с чланством одржавају се сваког понедељка у термину од 19:30 - 20:30 у сали МЗ Теразије на локацији Теразије 46. Учлањење у Друштву могуће је у наведеном термину.. 

Прочитај више
 

Оријентиринг

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) уз помоћ карте и компаса за најкраће време треба да пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Такмичари на основу свог знања и искуства у читању карте доносе одлуку о томе којим правцем се треба кретати како би се најбрже стигло до задате контролне тачке.Оријентиринг је спорт за све, а такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. Поред такмичарског, оријентиринг представља и породичну разоноду јер се њиме могу бавити истовремено све генерације.

Прочитај више
 
Водич: Zorica Jakovljević
Место одржавања: Suvobor

ПРОГРАМ АКЦИЈЕ:                                                                                                                                                    28-29. 4. 2018.

 

СУБОТА: ДОЛАЗАК НА РАЈАЦ (ДО 9,30 h), СМЕШТАЈ У АПАРТМАНИМА «КОЛУБАРА », КРАТКО ОСВЕЖЕЊЕ И ПРИПРЕМА ЗА ПЕШАЧКУ ТУРУ;

ВРХ РАЈЦА 848 м/нв ПЕШАЧКА ТУРА;

ДОБРА ВОДА КТ – 8 ЈАВНИ ЧАС – ПАУЗА УЗ ОБРОК; ПОДЕЛА У ДВЕ ГРУПЕ: ГРУПА I НАСТАВЉА ПЕШАЧКУ ТУРУ КА ВРХУ СУВОБОРА,

         ГРУПА II СЕ СА АСИСТЕНТОМ ВОДИЧА ВРАЋА КА АПАРТМАНИМА;

ШИЉАК КТ – 9 НАСТАВАК ПЕШАЧКЕ ТУРЕ;

ВРХ СУВОВБОРА 866 м/нв, КТ – 10 ДЕО ПОПРИШТА СУВОБОРСКЕ БИТКЕ (1914), ЈЕДНЕ ОД НАJВЕЋИХ И НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ БИТАКА У I СВЕТ. РАТУ;

РУЧАК ОБЕ ГРУПЕ ИЗМЕЂУ 16,30 – 17,30 h, СЛОБОДНЕ АКТИВНОСТИ;

ВЕЧЕРА ЛАГАНА ОКО 20,00 h;

ДЕТЕРМИНАЦИЈА И АНАЛИЗА ЦЕЛОКУПНОГ ДНЕВНОГ ПРОГРАМА, ВЕЧЕРЊЕ АКТИВНОСТИ И ДРУЖЕЊЕ НА СП. ТЕРЕНИМА И ТЕРАСАМА ДО 23,00 h, УЗ ПОШТОВАЊЕ КУЋНОГ РЕДА.

НЕДЕЉА: ДОРУЧАК ОД 09,00 – 10,00 h. У 11,00 h СКУП ИСПРЕД ОБЈЕКТА I;

СПОМЕНИК 1300 КАПЛАРА И СПОМЕН ЧЕСМА ПОДИГНУТА ПАЛИМ ВОЈНИЦИМА I СВЕТСКОГ РАТА;

БЕЗДАН КТ – 5 СУЖЕНА ПРОВАЛИЈА У КОЈУ СУ БАЦАНИ ИДЕОЛОШКИ НЕПРИЈАТЕЉИ;

СЛАП КТ – 3 У СЕДИМЕНТНИМ СТЕНАМА ФОРМИРАН ОД ВОДОТОКОВА КОЈИ СЕ УЛИВАЈУ У ЉИГ (варијанта: Вијуљак или Шумарева кућа, зависно од процене водича);

РУЧАК 14,00 – 15,00 h,

БАЊА ВРУЈЦИ – базени (- АЛТЕРНАТИВА)

ПРИПРЕМЕ ЗА ПОВРАТАК 18,00 – 18,30 h;

ПОЛАЗАК – 07,30 h СА ПАРКИНГА КОД ПЛАВЕ ЛОКОМОТИВЕ

ПОВРАТАК – ДО 21,00 h (МЕСТО ПОЛАСКА)

ЦЕНА: 4.200 ДИН.

(Аконтација при пријави обавезна. Бр. места ограничен) (ПРЕВОЗ AУТОБУСОМ, СМЕШТАЈ,

5 ОБРОКА (4 ОБРОКА У АПАРТМАНИМА И ДОПУНСКИ У ПРИРОДИ), ТАКСА, ОБУКА))

ВОЂА АКЦИЈЕ: ЗОРИЦА Ј.,бр. Лиц.157, ТЕЛ: 063/1469 – 568 ОПРЕМА: Одговарајућа обућа, мали ранац, вода, књижице: планинарска и здравственаПСК Копаоник.Улица Змаја од Ноћаја 9,Београд.www.psd- kopaonik.org.rs