Почетна

Претрага сајта

   Добродошли на званичну страницу
 Планинарско-скијашког клуба
"Копаоник" Београд

Прочитај више
 

Планинаримо заједно !

Најаве планинарских акција Драги пријатељи, чланови ПСК „Копаоник” Београд и сви љубитељи природе Планинарско-скијашки клуб „Копаоник” сваког викенда организује више разноврсних и веома атрактивних планинарских акција у земљи и иностранству, скијашких и активности из оријентиринга, али и упознавање са дивљом јестивом флором и фауном.

 

Прочитај више

Копаоник

О планини Копаоник
Копаоник је највећа планина Централне Србије, пружа се раз гранатим гребеном у дужини од 82km, правцем од подбрђа изнад Косовске Митровице, у правцу северозапада, преко низа вр хова виших од 1.600 m, до највишег дела масива, тзв. са познатим врховима: Гобеља (1.934 m), Караман- Вучак (1.936 m), Суво Рудиште (1.976 m) и Панчићев врх (2.016 m).

Прочитај више
 

Планинарски дом

О планинарском дому
Скијашко-планинарски дом "Копаоник" (скраћено СПД "Копаоник") налази се у средишту туристичког центра Копаоник на локацији Марина вода (1720 мнв), поред асфалтног пута. Капацитет дома је 55 лежаја..

Прочитај више
 

Састанци клуба 


Састанци с чланством одржавају се сваког понедељка у термину од 19:30 - 20:30 у сали МЗ Теразије на локацији Теразије 46. Учлањење у Друштву могуће је у наведеном термину.. 

Прочитај више
 

Оријентиринг

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) уз помоћ карте и компаса за најкраће време треба да пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Такмичари на основу свог знања и искуства у читању карте доносе одлуку о томе којим правцем се треба кретати како би се најбрже стигло до задате контролне тачке.Оријентиринг је спорт за све, а такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. Поред такмичарског, оријентиринг представља и породичну разоноду јер се њиме могу бавити истовремено све генерације.

Прочитај више
 

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

 • Планинарског Савеза Србије,
 • Планинарског Савеза Београда,
 • Оријентиринг Савеза Србије,
 • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Предстојеће акције

Планинарење
21 мај 2022

Стазом петрушких монаха

Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: Петрус
Све лепоте Србије,         &n
Планинарење
28 мај 2022

NISTE ZAKASNILI, možete se još uvek prijaviti - DELIBLATSKA PEŠČARA - ČARDAK

Место одржавања: DELIBLATSKA PEŠČARA
                                                        &
Планинарење
03 јун 2022

ПЛАНИНАРСКА АКЦИЈА „СУСРЕТ ПЛАНИНАРА НА КОПАОНИКУ 2022“

Водич: ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР
Место одржавања: KOPAONIK 03. do 05.06.2022.
                                                        &
Планинарење
11 јун 2022

ПОВЛЕН

Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ
Место одржавања: ПОВЛЕН
ПОВЛЕН субота 11. јун 20
Планинарење
28 јун 2022

10 DANA - MAKARSKA ( BIOKOVO 1762 M/NV ) HVAR, BRAČ, MOSTAR, SARAJEVO

Водич: SLAVIŠA PETROVIĆ
Место одржавања: REPUBLIKA HRVATSKA
                                                        &
Планинарење
20 септембар 2022

ГРЧКА, ПОЛУОСТРВО, АГРИОЛЕФКЕС

Водич: STANOJE STOJKOVIĆ
Место одржавања: ПИЛИОН, ГРЧКА
ГРЧКА –ПОЛУОСТРВО ПИЛИОН –АГРИОЛЕФКЕС (1471 м)
Датум: 21.05.2022
Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: Петрус

IMG 0c453c6113307f3394c6288e121b5016 VСве лепоте Србије,                                                                                                                                са Бором у природу                                                                                                                                  Стазама петрушких монаха                                              позната локација, али на сасвим другачији начин, новим тек откривеним и много атрактивнијим стазама

21.мај-субота

Авантура за успомену не може да чека, за све остало некако има времена !

 

ПОЛАЗАК : у 7.00 са паркиралишта Општине Нови Београд

ПОВРАТАК : истог дана у вечерњим сатима

ПЛАН ИЗЛЕТА :

 • Атопутем, па преко Параћина и Поповца долазимо до села Забреге, средишта Петруса, Мале Свете горе Лазареве СрбијеIMG 2be5c305102a64c92b7eb1932952ecfb V
 • Полазак на пешачку туру : од села до манастира Јована Главосека- даље новом стазом , клисуром реке Црнице испод и око старог града до манастира Огњене Марије (из 14. века, грађеној по узору на Хиландар, иначе заштитницу града Петруса).
 • Успоном од пола сата ( 250 м нв) стижемо до Крстасте стене и старог града, фантастичан видиковац.
 • Даље је спуштање до позиције одласка до пећине, пењање до ње уз помоћ ужета и обилазак (сликање јер је и предиван видиковац)
 • Пауза за одмор и ужину те одлазак до села и даље до манастира Намасије.
 • Мостићем прелаз преко Црнице и одлазак до домаћинства-рибњака где је организован ручак/пастрмка( 700 дин), наравно ко жели.
 • После ручка и планинарског дружења одлазак до још једног домаћинства где је могуће набавити предивне прерађевине од воћа.
 • Укрцавање у превоз и повратак за Београд

ЦЕНА : 2200 дин. У цену су урачунати : превоз са путарином, услуге водича и кустоса на терену и трошкови организације.

ВОДИЧ : Боро Пишчевић   060/252 0 206   и  boropiscevic&gmail.com

OПРЕМА : планинарска за то доба године, здраствена и планинарска књижица.

АКТИВНОСТИ : пешачење предивним стазама средње напорним (до14 км и висинске разлике 300 м), обилазак манастира Петрушке области и старог града уз пригодни мини историјски час код сваког од њих, обилазак пећине, сликање на атрактивним видиковцима, заједнички ручак и планинарско дружење, обилазак домаћинстава са могућношћу повољног пазарења њихових производа и још понеко изненађење.

Пријава за туру код водича телефоном, mailom, или на састанку друштва код  помоћника на тури Милана Самарџије. Да би резервисали место за туру потребно је уплатити бар 1500 дин (аконтација), а коначна уплата треба да је извршена до последњег састанка пред излет.

Водич има право измене елемената излета у случају потребе.                                                                                   За путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранције путовања.

Ко хоће да учини нешто за себе, нађе начин и времена, а ко неће ништа да учини, нађе оправдање.