Prijava
| Registrujte se
RUSIJA: Kamčatka 2017. - Zemlja medveda i vulkana
Datum održavanja: 1.7.2017. - 16.7.2017.
Vodič ture: Nikola Stevanović
Najviši vrh(m): 2741
Cena:

RUSIJA - KAMČATKA 2017.

Treking i uspon na Avača vulkan (2741 mnv) i vulkan Goreli (1892 mnv), Moskva, Irkutsk, Bajkalsko jezero

„Zemlja medveda i vulkana“

01 – 16.07.2017.

Poluostrvo Kamčatka nalazi se na dalekom istoku Rusije. Ovo ogromno poluostrvo dugo je 1.250 kilometara i ima površinu od 472.300 kvadratnih kilometara. Leži između Tihog okeana na istoku i Ohotskog mora na zapadu. Kamčatka obiluje rekama i jezerima, ali i mnogobrojnim vulkanima i gejzirima. Reka Kamčatka i njena dolina oivičena je veličanstvenim pojasom od oko 160 vulkana, od kojih je 29 još uvek aktivno. U ovom kraju živi oko 402.500 stanovnika, od čega su većina Rusi, ali ima i oko 13.000 Korjaka (čukotsko-kamčatski narod, po kojem je jedan od vulkana dobio ime). Više od pola stanovništva živi u mestima Petropavlovsk-Kamčatski (192.028 stanovnika) i Jeljizovo (41.533).

Priroda Kamčatke je jedinstvena i nestvarna. Najupečatljiviji su njeni vulkani, od kojih su mnogi još uvek aktivni. Vulkanske erupcije su moćne i zapanjujuće. Ujedinjene nacije su vulkane Kamčatke uvrstile na listu Svetske baštine, što samo potvrđuje da predstavljaju jedno od svetskih čuda. Na Kamčatki možete videti veličanstvene planinske vrhove koji bljuju vatru, jezera u velikim kružnim depresijama, poznatim kao kalderas, formirana pri vulkanskim erupcijama, mesečeve pejsaže kamenih pustinja u podnožju vulkana, kao i opuštajuće tople izvore u kojma možete uživati.

Poslednjih godina, od kada je dozvoljen pristup ovom delu Rusije, Kamčatka je postala san svakog svetskog pustolova, prirodnjaka i avanturiste.

 

01. dan

Let sa aerodroma Nikola Tesla za Moskvu gde stižemo u ranim jutarnjim časovima. Obilazak najpoznatijeg gradskog trga - Crvenog trga, Kremlja (centralni deo srednjovekovnog utvrđenog grada), Hrama Vasilija Blaženog (u kojem je sahranjen istoimeni svetac), kao i Hrama Hrista Spasitelja (najveći pravoslavni hram na svetu) i čuvenog i neponovljivog metroa. Noćenje u Moskvi.

02. dan

Vreme do leta za Petropavlovsk-Kamčatski, koji je u kasnim poslepodnevnim časovima, koristimo za obilazak Moskve. Obilazimo univerzitet Lomonosov (najveći i najstariji univerzitet u Rusiji), Boljšoj teatar i Boljšoj operu, koji su među najstarijim i najboljim baletskim i operskim pozorištima na svetu. U 19h krećemo za Petropavlovsk-Kamčatski. Let traje oko 9 časova.

03. dan

U Petropavlovsk-Kamčatski dolazimo u ranim jutarnjim časovima. Tu će nas sačekati naši lokalni domaćini i vodiči koji će nas prvo odvesti u stan u centru grada gde ćemo se smestiti. Dan ćemo provesti u obilasku grada, okruženom planinama i vulkanima, upoznavanju sa vodičima, pripremama i eventualnoj nabavci svega onoga što će nam biti potrebno za boravak u prirodi, koji nam predstoji.

04. dan

Raspodela opreme i svih ostalih stvari u rančeve, odlazak do obale Pacifika, i odlazak, planinskim putem, do vulkana Avačinski  (spada u red stratovulkana - visok, konusni vulkan, koji čine mnogobrojni „slojevi“ očvrsle lave, plovućca (sunđeraste stene) i vulkanske prašine i pravljenje kampa na 850 mnv. Kamp je smešten između vrha Avačinski (2741 mnv) i Korjakski (3456 mnv), aktivnim poslednjih nekoliko desetina hiljada godina, sa predivnim pogledom na Petropavlovsk-Kamčatski i Avačinski zaliv, i udaljene vulkane Goreli i Mutnovski. Ovakav pogled čini pešačenje Kamčatkom nezaboravnim iskustvom. Spavanje u kampu.

05. dan

Rano ujutru krećemo na Avačinski vulkan. Uspon traje 6-8 sati. Za silazak do kampa je potrebno od 3-4 sata. Spavanje u kampu.

06. dan

Jutarnji transfer do vulkana Goreli, jednog od najaktivnijih vulkana na jugu Kamčatke. Usputni obilazak podnožja vulkana Viljučinsk (2173) i Goreli pećina nastalih od lave. Po obilasku pećina, odlazak do podnožja vulkana Burnt. Noćenje u kampu.

07. dan

Uspon do vrha vulkana Goreli (1892 mnv) sa obilaskom kratera „Golubije jezero“i „Aktivni“. Nakon večere krećemo za Petropavlovsk-Kamčatski. Noćenje u apartmanu.

 

08. dan

Let Petropavlovsk-Kamčatski – Irkutsk, sa mogućnošću obilaska Vladivostoka, administrativnog centra Primorske pokrajine i najvećeg grada regije Dalekoistočni federalni okrug (najveće od sedam regija u Rusiji). Po dolasku u Irkutsk (administrativni centar Irkutske oblasti, udaljen 70 km od Bajkalskog jezera) smeštamo se u hostel i krećemo u obilazak grada. Noćenje u Irkutsku.

09. dan

Fakultativni izlet – ujutru, lokalnim prevozom odlazimo do mesta Listvjanka na obali Bajkalskog jezera. Listvjanka je poznata i pod nazivom „Bajkalska rivijera“, u koju hrle mnogi posetioci kako bi na njenim obalama uronili umorna stopala u toplu vodu jezera, ali i divili se pogledu na planinu Kamar Daban, koja se uzdiže na suprotnoj obali. Odlazak na vidikovac odakle se pruža najbolji pogled na jezero. Obilazak muzeja o Bajkalskom jezeru (najdubljem jezeru na planeti). U povratku za Irkutsk obilazimo Arhitektonski-etnografski muzej „Talljici“. Noćenje u Irkutsku.

10. dan

Fakultativni izlet - lokalnim prevozom odlazimo do najzanimljivijeg dela Bajkala, do ostrva Oljhon (četvrto po veličini jezersko ostrvo na svetu, najveće ostrvo na Bajkalu), odnosno do najvećeg mesta na ostrvu Hužir. U blizini se nalazi stena Šamanka koju ćemo obići. Ova stena predstavlja zaštitni znak Bajkalskog jezera. Noćenje u hostelu.

 

11 – 15. dan

Obilazak Irkutska i polazak transsibirskom železnicom za Moskvu. Putovanje transsibirskom železnicom neponovljivo je iskustvo. Transsibirska železnica spaja Moskvu i evropski deo Rusije sa Dalekoistočnim federalnim okrugom, Mongolijom, Kinom i Japanskim morem. Železnica je dugačka 9.288 km i građena je između 1891—1916. godine. Na našem putu videćemo predivne predele Krasnojarska, Novosibirska, Omska, Jekaterinburga i Perma i preći granicu između Azije u Evrope. Dolazak u Moskvu. Smeštaj i noćenje u Moskvi.

16. dan

Let Moskva-Beograd.

CENA ARANŽMANA :
1000 eura + cena avio prevoza i transsibirske železnice 1090 eura
  (u dinarskoj protivrednosti po kursu NBS na dan uplate) koja je promenljiva u zavisnosti od trenutka kupovine karata.

PRIJAVA uz akontaciju od 500 eura, ostatak sume po dogovoru sa organizatorima
Cena je rađena na osnovu 15 prijavljenih osoba.


U CENU JE UKLJUČENO:

 • sva noćenja navedena u programu,
 • hrana u toku aktivnog boravka u prirodi na Kamčatki,
 • pomoćna sredstva za pripremu hrane u toku boravka u prirodi (primusi, sudovi ...),
 • lokalni vodiči za uspon i treking na Kamčatki,                               
 •  transferi na Kamčatki,
 • organizacioni troškovi.


U CENU NIJE UKLJUČENO:

 • avio prevozi sa taksama na svim relacijama i vozni prevoz (trenutna cena 1090 eura),
 • metro u Moskvi,
 • ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti
 • fakultativne aktivnosti
 • putno osiguranje


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Ugovoreni – započeti način plaćanja ne može se naknadno menjati.
Kompletna uplata je do popune mesta, a najkasnije mesec dana pre polaska.

NAPOMENE:

·         Svi učesnici će dobiti spisak neophodne opreme za ovaj put.

·         Svaka promena programa koju predloži sam putnik u toku putovanja, a uz saglasnost organizatora putovanja ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.

·         Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

·         Ekspediciju je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.

·         Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

·         Smeštajne objekte u ovom programu kategorisale su Turističke Asocijacije zemalja u koje se putuje.

·         U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu puta je najkasnije 10 dana pre polaska.

·         Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiju. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

·         Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (krađu, gubitak stvari…) ili bolest putnika.

·         Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

·         Postoji mogućnost, promene ruta putovanja, ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.

·         Učesnici ture moraju biti psihofizički spremni za put, kao i spremni na eventualne promene i improvizacije na terenu.

·         Kalkulacija je rađena na bazi minimum 15 prijavljenih putnika, ukoliko se prijavi manji broj putnika, putovanje se može realizovati uz povećanje čitavog iznosa putovanju u odnosu na broj putnika u cilju pokrivanja svih troškova organizatora putovanja uz saglasnost putnika.

·         Ukoliko putnik otkaže putovanje više od mesec dana pred polazak na put, da bi povratio uplaćena sredstva može naći zamenu, u protivnom organizator ima pravo da zadrži organizacione troškove, a to je 30 % od ukupne cene koštanja ture.

·         Ukoliko putnik otkaže putovanje u kraćem periodu od mesec dana pre puta, može pronaći zamenu, ali nema pravo na povraćaj novca, ukoliko je organizator putovanja već platio troškove putovanja (prevoz, ekskurzije, hotel, transfer i lokalne vodiče lokalnim agentima) u zemlji u koju se putuje.

 

ZADNJI ROK ZA PRIJAVU JE 30 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

PRIJAVA ORGANIZATORIMA PUTOVANJA:
Dragan Pavlović, tel:  +381641674434,  E-mail: 
drag_pav@yahoo.com
Nikola Stevanović, tel: +381603201713, E-mail:
nikola.stevanovic78@gmail.com

PLANINARSKA BIOGRAFIJA VODIČA:

 

Dragan Pavlović, planinar od 1986. godine. Član PSK Kopaonik. Završio letnju i zimsku školu alpinizma i školu speleologije. Planinarski vodič PSS, m.br. 213.

Učesnik visokogorskih uspona u crnogorskim i albanskim Prokletijama i uspona na najviše vrhove Evrope (Mont Blan, Gros Glokner, Grand Paradizo, Grand Venediger, Monte Rosa). Učesnik ekspedicija: Kavkaz, Afrika, Himalaji.

Vodio visokogorske uspone: Iran, sa usponom na Damavand 5672 m, Peru – Andi, Ausangate 6372 m, Kavkaz - Elbrus 5642 m, Ekvador - Kotopaksi 5897 m, Pamir - Pik Lenjin 7134 m, Maroko - Visoki Atlas, Peru - vulkan Misti 5880 m, Gruzija – Kazbek 5033 m, Tibet - treking do baznog kampa Mont Everest.

Plovio od izvora do ušća Amazonom. Vodio treking kroz prašumu Venecuele do Anđeoskog vodopada (najvišeg vodopada na planeti), Inka treking do Maču Pikču u Peruu, Meksiko treking u ponožju vulkana Popokatepetl.

 

Nikola Stevanović-Stefo, po profesiji doktor veterinarske medicine, član je Planinarskog Saveza Srbije od 1994. godine, a član PSK „Železničar” Kraljevo od 2000. godine, gde od 2008. godine obavlja funkciju potpredsednika. Od 2015. godine vodič je PSK „Kopaonik“ Beograd (broj vodičke značke 422). Završio je i alpinistički kurs kao i kurs za obeležavanje planinarskih staza. Učesnik je akcija na svim značajnijim planinama Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bugarske, Slovenije. Većinu planina pomenutih zemalja, obišao je više puta, a na nekim akcijama je bio i organizator. Pored pomenutih zemalja, učesnik je i planinarskih akcija u Albaniji, Poljskoj, Slovačkoj, Francuskoj i Norveškoj. Popeo se na Monblan i Monte Rosu 2014. godine, a 2015. bio je jedan od vodiča uspona na vrh Gruzije – Kazbek 5033 mnv. 2015. i 2016. godine vodio je uspone na najviši vrh Atlasa i ujedno Severne Afrike, Tubkal, 4167 mnv.

Najnovije galerije:
Img_0039_tiny
Škola orijentiringa
Slika: 3
Kreirano: 15.3.2015.
Img_0211_tiny
Prvenstvo Beograda u sprintu
Slika: 3
Kreirano: 23.10.2013.
Crkvasvetog_mine_i_tiny
Treska, Lukovska Banja
Slika: 25
Kreirano: 23.5.2013.
Imgp9256_tiny
Maglič, Kopaonik, Jošanička Banja
Slika: 7
Kreirano: 22.5.2013.
Sledeće akcije:
TA: Rogozna (Crni vrh, 1479 m), Golija (Jankov kamen, 1833 m)
Datum:21.4.2017. - 23.4.2017.
Planinarstvo
Sedam dana pešačkih tura na Kopaoniku
Datum:19.8.2017. - 26.8.2017.
Planinarstvo
Tara, Zborište, manastir Rača
Datum:16.6.2017. - 18.6.2017.
Planinarstvo
RUMUNIJA: NP Klisura Nere
Datum:6.5.2017.
Vodič: Goran Joka
Planinarstvo
Najnoviji izveštaji:
Avala - sređivanje staze Leštane - Avala
Kreirano: 12.12.2016.
Planinarstvo
Orijentiring takmičenje Pro Srbija
Kreirano: 20.11.2016.
Orijentiring
Prvenstvo Srbije u orijentiringu 2016
Kreirano: 13.11.2016.
Orijentiring
Prvenstvo Srbije u noćnom orijentiringu
Kreirano: 8.10.2016.
Orijentiring
XI memorijal Buda Radović
Kreirano: 23.9.2016.
Orijentiring
Kup Homolja
Kreirano: 20.9.2016.
Orijentiring