Prijava
| Registrujte se
PERU; BOLIVIJA: Putevima drevnih Inka, Maču Pikču, Inka trek Salkantay
Datum održavanja: 26.4.2017. - 16.5.2017.
Vodič ture: Dragan Pavlović
Cena:

Peru – Bolivija

Putevima drevnih Inka

MAČU PIKČU-INKA TREK SALKANTAY ( 4650 m.)

26.04. – 16.05.2017

 

 PLAN PUTA:

1.- 2.dan: BEOGRAD-BEČ-MADRID-LIMA

Let iz Budimpešte i autobuski transfer iz Beograda sa kućne adrese do aerodrome u Budimpešti, sa konekcijom za let do Lime preko Madrida. Dolazak u Limu i transfer do hostela . Odmor i  upoznavanje „Grada kraljeva“.  Noćenje.

3.dan: LIMA

Doručak. Organizovano razgledanje Lime: glavni trg, katedrala, gradska većnica, kolonijalne zgrade, predsednička palata, katedrala San Francisco, Trg San Martin... Povratak u hostel. Noćenje.

4. dan: KUSKO

Doručak. Napuštanje hostelatransfer do aerodroma i let avionom do Kuska. Transfer do hostela. Smeštaj. Odmor uz aklimatizaciju – prilagođavanje na nadmorsku visinu koja iznosi 3200 metara. Organizovani večernji obilazak centra grada u pratnji vodiča grupe. Povratak u hostel. Noćenje.

5.dan: KUSKO

Doručak. Prepodnevno razgledanje glavnog grada imperije Inka - Tawantisuyo, sa lokalnim vodičem, i arheoloških lokaliteta u samom Kusku i okolini. Ekskurzija počinje od 1h, a završava se oko 18h. Obuhvata posetu „Hramu sunca“ (el Templo del Sol Qoricancha (Korikanča)) – Santo Domingo i posetu arheoloških iskopina (zidina) Saqsayhuaman (Saksajuaman), Kenko, Puca Pucara (Puka Pukara) i Tambomachay (Tambomačaj). Po završetku ekskurzije, transfer do hostela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

6.dan: KUSKO

Doručak. Celodnevna ekskurzija - poseta „Svetoj dolini“ („Valle Sagrado“) sa lokalnim vodičem, sa uključenim ručkom. Polazak u 9h minibusom, a završava se oko 19h. Poseta Pisku, gde se nalazi tipična indijanska pijaca, odlazak do doline Urubamba koja se pruža uz obale reke Vilkanota. Ručak u jednom lokalnom restoranu. Popodne poseta utvrđenju i gradiću Ollantaytambo (Oljantajtambo), sagradjen da bi nadzirao ulaz u ovaj deo doline i zaštitio je od mogućih napada stanovnika prašume. Gradić je bio vojni, religiozni i kulturni centar imperije Inka. U povratku, poseta živopisnom selu Chinchero, gde se nalaze ostaci kraljevskih kuća Tupac Inca Yupanqui. Povratak u centar grada Kuska minibusom. Kratka šetnja do hostela. Noćenje.

 

7.-11. dan: MAČU PIKČU - INKA TREK SALKANTAY

DAN 1: CUSCO – MARCOCASA  18 km

Izlazak iz Kuska u 4.30 ujutru i prolazak kroz lokalitete Izcuchaca y Limatambo i stizemo do mesta Molle pata (2900m.n .v.). Dorucak. Autobuski prevoz do mesta  Markokasa (50 min) (3380m.s.n.m) odakle kreće naše pešačenje koje traje oko 5h, gde prolazimo kroz naselja Markokasa i dolazimo do mesta Soraypamapa (3900m.s.n.m) oko 1.30. Ručak. Kamp mesto. Nakon ručka mozemo posetiti i prelepu Humantay (4200m.s.n.m), i potrebno nam je 1:30  sata uspona, odakle imamo impresivni pogled na panoramu planine. U večernjim satima večera i odmor.

DAN 2: SORAYPAMPA – CHAULLAY 21km aprox

Dorucak oko 7:00am. Nastavljamo setnju od mesta Soraypamba do najvise tačke načeg puta, do prevoja Salkantay (oko 5-6 sati pesacenja), (4650m.n.v), gde prolazimo kroz mesta Salkantaypampa i Soyrococha gde nastavljamo put prolazeci pored male lagune i nakon toga se spustamo do mesta Huayracmachay (oko 4h pesacenja) (3800.m). Ručak. Nakon ručka nastavljamo spuštanje sve do mesta  Chaullay (oko 3h pesačenja) (2900m.s.n.m). Kamping mesto. Odmor.

 

 

DAN 3: CHAULLAY – PLAYA SAHUAYACO – SANTA TERESA 11km.

Doručak. Nastavljamo pešačenje uz različite kulture, kao sto je koka, koja važi za svetu biljku starosedeoca, koja se isto tako i kultivise u tropskoj zoni. Poslednje pešačenje dana nas vodi do mesta Playa (oko 5h pešačenja)(1900m.n.v). Rucak. Nakon rucka idemo autobusom do mesta  Santa Teresa i tu nocimo.

Opcionalna poseta termalnim izvorima Cocalmayo.

 

 

DAN 4: SANTA TERESA – AGUAS CALIENTES 17 km.

Doručak. Treking nastavljamo sve do mesta Aguas Calientes, za šta nam treba oko 6h, prolazimo pored Hidroelektrane i na tom mestu imamo box lunch. Uz put uživamo u panorami mesta i pejzažima okoline i na kratko zastajemo na nekim atraktivnim mestima, kao sto su vodopadi, da bi popodne dosli do Aguas Calientesa, koji se nalazi u podnozju Macu Picua. Tu nocimo u jednom hostelu. Večera.

 

DAN 5: MACHUPICCHU - CUSCO

U ranim jutarnjim satima, oko 4.30 de krećemo na uspon izgubljenog grada Inka civilizacije Maču Pikču, za šta ce nam trebati do 2h. pešačenja. Ostatak dana slobodno vreme i razgledanje Inka grada Maču Pikču sa nasim lokalnim vodičem. U popodnevnim satim se vraćamo do mesta Aguas Calientes do našeg voza koji nas vodi do mesta Ollantaytambo, odakle nas čeka autobus koji nas vodi do Kuska. 

 

INKA TREK UKLJUČUJE

-Transport iz Kuska do mesta Marcocasa. Turisticki autobus. 

- Profesionalni vodicč.

-Dodatni vodič ukoliko ima vise od 14 putnika 

-Kuvar sa iskustvom na ovakvim putovanjima

-Asistent kuvara ukoliko ima vise od 10 putnika

 4 doručka 

 4 ručka 

 4 večere 

-Konji (hrana, 5kg prtljaga po putniku, a uključuje i vreću za spavanje i podmetač), samo za tri dana.

-Šatori i podmetači 

-Ulaz u  Machupicchu.

-01 noć u hostelu u mestu Aguas calientes 

-Povratna karta za turisticki voz Aguas calientes –Ollantaytambo u 21.30h ili 18.35h u zavisnosti od slobodnih mesta

 -Transport Ollantaytambo – Kusko. Turistički autobus

 

 

 

NE UKLJUCUJE :

-Doručak prvog dana.

-Rucak poslednjeg dana.

-umesto pešačenja, u opciji prevoza od Hidroelektrane do mesta Aguas Calientes

-Vreća za spavanje.

 -Autobus transfer od Machu Picchu do mesta Aguas Calientes $ 9

  -  Bakšiš za vodiča, kuvara i nosače za grupu oko $ 20-25

NAPOMENA: U slučaju lošeg vremena preko prevoja Salkantaj, doći će do promene putanje treka što neće umanjiti atraktivnost puta. Učesnici koji iz bilo kog razloga ne žele da idu na Inka trek, ostaju dva dana u Kusku, gde upoznaju grad i okolinu. Trećeg dana vozom u pratnji lokalnog vodiča dolaze u grad Aguas Calientes i priključuju se grupi. Četvrtog dana svi obilaze  Machu Picchu.

Svaki prijavljeni učesnik za Inka trek će dobiti spisak neophodne opreme od strane organizatora.

12.dan: KUSKO – AREKIPA

Doručak. Napuštanje hostela i slobodne aktivnosti u Kuskou i okolini. Transfer do autobuske stanice. U 21h. noćna vožnja u trajanju od 10h. kvalitetnim turističkim autobusom (krevet bus, uključena i večera u autobusu) do takozvanog ,, Belog grada,, -Arekipe. Dolazak u Arekipu oko 7h ujutru. Transfer do hostela.

13.dan: AREKIPA

Po smeštaju u Hostel, fakultativni obilazak viševekovnog manastira ,,Santa Katarina,, i gradskog muzeja gde se može videti mumija ,,Huanita,, koja datira iz vremena Inka, a pronađena je na vrhu Ampato. Zatim organizovano popodnevno razgledanje centra Arekipe. Arekipa je drugi po veličini grad u Peruu, za koga kažu da je najlepši po svojoj arhitentonskoj konstituciji. Povratak u hostel.Noćenje.

14. dan: AREKIPA-KANJON KOLKA ( KANJON KONDORA – NAJDUBLJI KANJON NA SVETU U PRIRODNOM STANIŠTU KONDORA)

Doručak. Polazak na dvodnevnu ekskurziju do kanjona Kolka, prirodnog staništa kondora. Polazak u ranim jutarnjim satima, vožnja autobusom u trajanju od oko 4 sata sa dva usputna stajanja, od kojih je najviša tačka puta na visini od 4910m.n.v. i nalazi se na andskom platou. Kraće zadržavanje radi posmatranja divlje andske flore i faune ( kao što je guanako, lama, alpaka, specifična vegetacija Anda) i uzdižujućih vulkanskih vrhova. Dolazak u kanjon Kolke. Ručak. Smeštaj u hostel u mestu Čivau ili Junkue. Slobodno vreme možemo iskoristiti za obilazak termalnih izvora kanjona Kolka na visini od oko 3600m.n.v. Večera i noćenje.

 

15. dan: KANJON KOLKA – PUNO

Doručak. Rani jutarnji odlazak do kanjona Kolke i masta Kruz del Kondor ( kondorov krst) odakle se mogu posmatrati kondori kako preleću kanjon okružen andskim vrhovima. Po obilasku kanjona u 13h. polazimo autobusom za Puno gde stižemo 19h. Transfer do hostela. Odmor i slobodne aktivnosti.Noćenje.

16.dan: PUNO- JEZERO TITIKAKA – PLUTAJUĆA OSTRVA UROS I TAGUILE

Doručak. Izlet do jezera Titikaka, najvišeg plovnog jezera na svetu (3820 m) i do plutajućih ostrvaca - Uros. Na ostrvima u jezeru nalaze se sela čiji starosedeoci poštuju kulturu i tradiciju svojih predaka. Vožnja motornim čamcem ka ostrvima Uros (oko 30 min). Po dolasku na ostrvo, susret sa neobičnim starosedeocima. Fakultativna vožnja čamcem od totore (vrsta trske) koja raste u kristalno čistoj vodi Titicace. Obilazak ostrva Taquile i povratak u Puno. Transfer do hostela. Noćenje.

\(Na obalama jezera Titikaka stanovništvo živi veoma skromno, oni neguju kulturu i tradiciju predaka. Putnik ima osećaj da se vratio unazad kroz vreme i oživeo jedan delić velike istorije “Sinova Sunca”. Ovi starosedeoci su veliki moreplovci i majstori tkanja koji su očuvali svoj dradicionalni dizajn i dekoraciju svoje odeće. Ovaj put je veoma popularan zbog mogućnosti interakcije sa starosedeocima, koji još uvek održavaju nevinost uma i srca, zahvaljujući jednostavnom i mirnom načinu života. Kuće su im veoma jednostavne i domaćinske, sve sa pogledom na jezero. Ovakva kombinacija kulture i prirode čini ovo mesto očaravajućim.)

17.dan: PUNO – KOPAKABANA- LA PAZ

Posle doručka napuštanje hostela i polazak za Kopakabanu, jedno od najvećih hodočasnih mesta regiona. Ovo je ujedno i polazno mesto za izlet na ostva Sunca i ostrva Meseca u jezeru Titikakasa boliviske strane. Slobodno vreme za idividualno razgledanje. Vožnja autobusom do La Paza, dolazak u večernjim satima i transfer do hostela. Noćenje.

18.dan: LA PAZ

Doručak. U prepodnevnim satima organizovano razgledanje grada sa lokalnim vodičem uz uključenu posetu Mesečevoj dolini, koja se nalazi u okolini La Paza. Popodnevne slobodne aktivnosti za obilazak Pijace veštica, trga San Francisko I glavnog trga La Paza. Noćenje.

19.dan: LA PAZ – TIVANAKU ILI COROICO ( PUT SMRTI)

Doručak. Fakultativni polazak do lokaliteta kulture Tivanaku koja potiče iz vremena pre Inka. Lokalitet se nalazi na 72 km. Od La Paza, poseta muzeju litskih i keramičkih proizvoda i arheoloških atrakcija: mesta moći glavnih ceremonijalnih centara Tivanacu kulture – La Piramide de Akapana, polupodzemni hram, hram Kalasasaua, vrata Sunca. Tura traje oko 2,5 sati. Pri završetku sledi tipični ručak ovog mesta. Povratak u La Paz oko 15 h.

 U drugoj opciji je biciklistički fakultativni celodnevni tour Coroico ( put smrti). Slobodne aktivnosti. Noćenje.

20.-21.dan: La Paz – Budimpešta

Doručak. Transfer do aerodroma i avio let do Lime pa dalje do Madrida uz konekciju leta do Budimpešte. Transfer iz Budimpešte do Beograda mini busom do kućne adrese.

 

CENA ARANŽMANA: 1630 eura. + 990 eura cena avio karte sa transferom do Budimpešte.

 

NAPOMENA: Prikazana cena je zagarantovana do decembra a kasnije je podlozna promeni u zavisnosti od cene avio karti.   

PRIJAVA uz akontaciju od 500 eura, ostatak sume po dogovoru sa organizatorom putovanja

Cena je rađena na bazi najmanje 10 prijavljenih.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

*medjunarodni i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama (ekonomska klasa)

*smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hostelima I hotelima lokalne kategorizacije na bazi noćenja sa doručkom,

*obroci za vreme Inka trek,

*lokalne ekskurzije navedene u programu putovanja,  

*ulaznice za arheološke lokalitete, transferi,

*troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 

*bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama

* međunarodno putno osiguranje svako vadi za sebe

* troškovi dobijanja bolivijske vize, koja se plaća na graničnom prelazu iu vrednosti od 50 - 90 USD, u zavisnosti odnosa dolara i Bolivijske lokalne valute.

* fakultativni izleti koji nisu navedeni u programu

* hrana na dvodnevnoj ekskurziji u kanjonu Kolka

 USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati

kompletna uplata je do popune mesta, a najkasnije mesec dana pre polaska

NAPOMENE:

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost organizatora putovanja ne predstavlja izmenu ugovorenog programa

Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Ekspediciju je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.

Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Perua.

Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.

U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu puta je najkasnije 10 dana pre polaska.

U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava organizator zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari…) ili bolest putnika

Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.

Učesnici ture moraju biti psihofizicki spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu

Kalkulacija je radjena na bazi minimum 10 prijavljenih putnika, ukoliko se prijavi manji broj putnika, putovanje se moze realizovati uz povećanje čitavog iznosa putovanja u odnosu na broj putnika u cilju pokrivanja svih troškova organizatora putovanja uz saglasnost putnika.

U koliko putnik otkaže putovanje  mesec i više dana pred polazak na put, da bi povratio uplaćena sredstva može naći zamenu u protivnom organizator ima pravo da zadrži organizacione troškove a to je 30 % od ukupne cene koštanja ture sa uključenim avio taksama.

Ukoliko putnik otkaže putovanje u kraćem periodu od mesec dana pre puta, može pronaći zamenu, ali nema pravo na povraćaj novca, u koliko su međunarodne i lokalne avio karte i troškovi putovanja u vidu ekskurzija, hotela, transfera i lokalnih vodiča već isplaćeni lokalnim agentima u Peruu i Boliviji od strane organizatora putovanja.

ZADNJI ROK ZA PRIJAVU JE 30 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

PRIJAVA ORGANIZATORU PUTOVANJA: Dragan Pavlović, tel: +381641674434, E-mail: drag_pav@yahoo.com

PLANINARSKA BIOGRAFIJA VODIČA:

Dragan Pavlović  licencirani planinarski vodič PSS, planinar od 1986. godine. Završio letnju i zimsku školu alpinizma, školu speleologije. Vrš

Najnovije galerije:
Img_0039_tiny
Škola orijentiringa
Slika: 3
Kreirano: 15.3.2015.
Img_0211_tiny
Prvenstvo Beograda u sprintu
Slika: 3
Kreirano: 23.10.2013.
Crkvasvetog_mine_i_tiny
Treska, Lukovska Banja
Slika: 25
Kreirano: 23.5.2013.
Imgp9256_tiny
Maglič, Kopaonik, Jošanička Banja
Slika: 7
Kreirano: 22.5.2013.
Sledeće akcije:
Komovi i Uvačko jezero
Datum:31.8.2017. - 3.9.2017.
Planinarstvo
Đeravica (2.656 m), NP Prokletije
Datum:4.8.2017. - 6.8.2017.
Planinarstvo
16. Vidovdanski uspon na Rtanj
Datum:24.6.2017. - 25.6.2017.
Planinarstvo
Vlasina, Čemernik (1638 m)
Datum:14.7.2017. - 16.7.2017.
Planinarstvo
Šar planina, Vidovdan na Kosovu i Metohiji
Datum:23.6.2017. - 25.6.2017.
Vodič: Goran Joka
Planinarstvo
Najnoviji izveštaji:
Čišćenje resničkog jezera Pariguz
Kreirano: 27.5.2017.
Planinarstvo
Avala - sređivanje staze Leštane - Avala
Kreirano: 12.12.2016.
Planinarstvo
Orijentiring takmičenje Pro Srbija
Kreirano: 20.11.2016.
Orijentiring
Prvenstvo Srbije u orijentiringu 2016
Kreirano: 13.11.2016.
Orijentiring
Prvenstvo Srbije u noćnom orijentiringu
Kreirano: 8.10.2016.
Orijentiring